Trei bănci franceze integrează platforma blockchain Fusion LenderComm

Compania financiară britanică Finastra a anunțat că trei bănci globale vor utiliza platforma blockchain de împrumuturi sindicalizate Fusion LenderComm. Instituțiile bancare din Franța, BNP Paribas, Natixis și Societe Generale, s-au alăturat oficial proiectului construit pe blockhain-ul R3 Corda.

Platformă blockchain dedicată serviciilor bancare

Platforma Fusion LenderComm a fost dezvoltată de compania Finastra în colaborare cu consorțiul blockchain R3. Aceasta are drept scop eficientizarea pieței mondiale a împrumuturilor sindicalizate – împrumuturi a căror mărime sau grad de risc înseamnă că mai mult de un creditor le subscrie. În general, în astfel de cazuri, două sau mai multe instituții financiare formează un tip de ”sindicat” pentru a acorda împrumutul.

Finastra a dezvoltat platforma pe parcursul anului 2017 și a lansat mai multe proiecte pilot în noiembrie 2018. BNP Paribas, BNY Mellon, HSBC, Narwest și ING sunt doar câteva bănci ce au participat la teste.

Fusion LenderComm a fost lansată oficial în aprilie 2019. În afară de cele trei instituții bancare franceze, banca britanică NatWest a anunțat de asemenea integrarea platformei.

Facilitarea gestionării operațiunilor financiare

Directorul adjunct al Finastra, Simon Paris, a remarcat că băncile ce folosesc platforma “acoperă aproximativ 10% din piața globală de împrumuturi sindicalizate”. El a subliniat că “apetitul” insitutțiilor financiare pentru utilizarea tehnologiei blockchain a făcut proiectul să fie “un succes.”

Finastra a explicat că:

“Platforma permite instituțiilor financiare care acționează ca agenți să publice datele de împrumut într-un registru distribuit și să extindă serviciile oferite de către creditori. Prin portalul propriu, agenții pot defini și apoi pot publica datele despre poziția de tranzacționare a creditorilor către platformă “.

Fusion LenderComm permite creditorilor individuali să consulte datele direct, fără a fi necesar să comunice cu angajați din alte companii.


Platforma digitizează în mod eficient comunicațiile, economisind costuri și reducând riscurile operaționale. Prin exploatarea tehnologiei blockchain se aduce mai multă siguranță și transparență pieței financiare în general.

Cécile Bartenieff, director executiv al soluțiilor globale de investiții și bancare la Societe Generale, a declarat că inițiativa Fusion LenderComm va aduce mai multă transparență și eficiență operațională pieței împrumuturilor sindicalizate. În opinia sa, aceasta este “o ilustrare a modului în care tehnologia blockchain poate ajuta băncile să optimizeze întregul flux a operațiunilor financiare”.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Trei bănci franceze integrează platforma blockchain Fusion LenderComm Trei bănci franceze integrează platforma blockchain Fusion LenderComm Reviewed by cryptonews on mai 15, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.