Smart City Vienna – un proiect pentru utilizarea noilor tehnologii

În 2014, Orașul Vienna a lansat inițiativa ”Smart City Vienna”, care urmărește să îmbunătățeasca viața locuitorilor cu ajutorul noilor tehnologii. În total, au fost stabilite 38 de obiective până în 2050, cu puncte de referință de îndeplinit în 2025, 2030 și 2050.

Tehnologia blockchain este un factor cheie în realizarea acestor obiective. Ca atare, aceasta a fost aplicată în diverse domenii din cadrul inițiativei Smart City.

Unul dintre acestea este legalizarea notarială a datelor publice deschise (OGD) – pentru a facilita gestionarea bonurilor de masă distribuite de administrația locală.

Furnizorul de electricitate Wien Energie explorează de asemenea tehnologia blockchain pentru a eficientiza rețeaua electrică locală. Nu în ultimul rând, Viena utilizează un token ”cultural”, folosit pentru recompensarea comportamentelor publice benefice.


Utilitatea blockchain în folos public

În conformitate cu declarațiile lui Ulirke Huemen, responsabila pentru dezvoltarea informațională a orașului, scopul inițiativei ”Smart City Vienna” este de a îmbunătății calitatea vieții locuitorilor. Pentru aceasta, administrația locală sprijină inițiativele de implementarea a noilor tehnologii.

”Prin intermediul inițiativei DigitalCity.Wien-Blockchain.Initiative, conectăm domenii-cheie, cum ar fi identitatea, educația și cercetarea cu comunitatea blockchain din Viena”

a declarat Huemen.

Primul proiect pilot al orașului, numit “Open Data Notarization”, a fost axat pe gestionarea documentelor birocratice pe blockchain. Datele publice deschise (OGD) din Viena sunt astfel disponibile pentru public. Oricine poate vizualiza și verifica autenticitatea și istoricul datelor, eliminând necesitatea intermediarilor.

Soluția s-a dovedit eficientă și urmează să fie extinsă la toate înregistrările de date ale administrației din Austria în următoarele săptămâni.

Tokenul Cultural

O altă inițiativă interesantă, in care utilitatea blockchain vine in ajutor, este ”Tokenul Cultural”. Acesta este folosit ca o recompensă pentru orice tip de comportament util societății. Locuitorii pot folosi tokenul pentru a obține acces la evenimente artistice și culturale în oraș. Un exemplu de utilizare este reducerea emisiilor de carbon prin recompensarea cetățenilor pentru că renunță la utilizarea mașinilor personale. De asemenea, activitățile de voluntariat sunt răsplătite cu tokenuri.

“Tokenul cultural” există numai în formă digitală, fiind pus la dispoziție pe telefoanele mobile și tablete. Huemen a declarat că se dorește extinderea sfera de utilizare a acestuia pentru a putea fi folosit ca mijloc de plată pentru servicii. În acest fel, nu ar fi doar un “Token cultural”, ci mai degrabă un “Token vienez”, cu utilitate extinsă.

Stimularea cooperării

Inițiativa DigitalCity.Vienna are un format deschis, accesibil tuturor părților interesate. Huemen a declarat că administrația face tot posibilul pentru a conecta toate părțile implicate. O metodă este organizarea de reuniuni și discuții regulate, în care companiile majore, start-up-urile, autoritățile publice și instituții academice pot participa la dialog cu privire la ecosistemul digital si utilitatea blockchain.

În opinia lui Huemen, asistența guvernamentală și o colaborare strânsă cu sectorul privat va ajuta la transformarea Vienei într-un centru important al tehnologiei blockchain.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Smart City Vienna – un proiect pentru utilizarea noilor tehnologii Smart City Vienna – un proiect pentru utilizarea noilor tehnologii Reviewed by cryptonews on mai 20, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.