Prețul Bitcoin ajunge la 8000$ în timp ce bursele scad

În cursul zilei de marți, Bitcoin a depășit pragul de 8000$, ajungând chiar la 8195$ pe exchange-ul Coinbase. Aceasta reprezintă o creștere de peste 2000$ în mai puțin de o săptămână. Între timp, războiul tarifelor dintre Statele Unite și China a provocat scăderi pe bursele internaționale.


Indicele Dow Jones și prețurile acțiunilor scad

Vineri, administrația președintelui Trump a majorat tarifele la anumite categorii de produse importate din China de la 10% la 25%. Ulterior, Trump a anunțat că intenționează extinderea tarifelor și la alte categorii.


Ca atare, investitorii așteaptă în prezent represalii de la Beijing. Presa chineză oficială însă a lansat semnale că Partidul Comunist nu intenționează să cedeze la presiunile americane.

În consecință, Dow Jones Industrial Average (DJI) a scăzut cu mai mult de 590 de puncte în această săptămână. Multe companii majore au fost afectate de războiul tarifelor. Apple Inc. a scăzut cu 5% pe zi, Intel Corp. a scăzut cu aproximativ 2%, în timp ce Uber a scăzut cu mai mult de 9%.

Este sezonul de cumparare bitcoin?

În ultima săptămână, Bitcoin a crescut cu aproape 40%. Prețul criptomonedei a înregistrat o ascensiune de peste 1200$ într-o singură zi pe unele exchange-uri. În ultimele 24 de ore, datele de la Messari relevă că volumul de tranzacție a depășit 27 de miliarde de dolari.

De la începutul anului, prețul Bitcoin a crescut cu 127%. Aproximativ 60% din creștere a fost înregistrată doar în ultima lună, conform datelor Coinmarketcap. De altfel, multe dintre criptomonedele de top au crescut semnificativ în acest an. EOS și Bitcoin Cash au crescut cu 115-125%, în timp ce BNB a înregistrat o creștere record de 290%.

Cu toate acestea, dominanța BTC pe piață a atins 60% – cea mai mare valoare din decembrie 2017. Majoritatea analiștilor au remarcat că Bitcoin repetă evoluția parabolică de la sfârșitul anului 2015, in care puterea de cumparare bitcoin crestea zilnic.

Analistul Max Keizer a explicat pe scurt situația:

”Bitcoin atrage bani în calitatea sa de safe haven, pe măsură ce China se pregătește să ia măsuri majore împotriva USD”.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Prețul Bitcoin ajunge la 8000$ în timp ce bursele scad Prețul Bitcoin ajunge la 8000$ în timp ce bursele scad Reviewed by cryptonews on mai 14, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.