Novogratz avertizează că hack-ul Binance va genera atenție din partea autorităților

Mike Novogratz, CEO-ul Galaxy Digital, a avertizat că hack-ul Binance va provoca consecințe pentru întreaga industrie cripto. În opinia sa, autoritățile de reglementare vor impune reguli mai stricte pentru exchange-urile cripto.

Hackerii au furat 2% din Bitcoinii deținuți de Binance

În conformitate cu rapoartele oficiale, hack-ul Binance a golit toate fondurile din portofelul ”fierbinte” al exchange-ului. Cei 7000 de BTC reprezintă 2% din totalul criptomonedelor deținute de platformă.

”2 la sută este foarte mult atunci când ești cel mai mare exchange cripto din lume. Nu există nicio modalitate de a oferi o interpretare pozitivă. Cu siguranță inidentul va genera mai multă atenție din partea autorităților de reglementare.”

a declarat Novogratz pe Twitter.


 Chanpeng Zhao, CEO-ul Binance, a declarat că pierderile suferite de utilizatori vor fi compensate din fondul de asigurări SAFU. Exchange-ul a creat acest fond în iulie 2018 special pentru a avea rezerve în cazul unor incidente de securitate.


Exemplul Japoniei

Dintre țările cu rate mare de adopție a criptomonedelor, Japonia a suferit mai multe hack-uri ale exchange-urilor. Poate cel mai cunsocut a fost atacul de anul trecut asupra Coincheck, în valoare de 530 de milioane de dolari.

După acest incident, Agenția de Servicii Financiare din Japonia (FSA) a implementat reguli stricte pentru exchange-urile locale. Acestea urmăresc să protejeze investitorii și forțează platformele să creeze sisteme de siguranță complexe.

Pe lângă procedurile de securitate interne, exchange-urile sunt obligate să creeze fonduri de asigurare ce pot fi folosite pentru compensarea pierderilor.


Recent, FSA a propus inclusiv ca aceste fonduri păstrate în portfelele offline să conțină Bitcoin în raport de 1 la 1. Dacă exchange-ul are un volum de tranzacții de 1000 BTC, aceeași cantitate de BTC ar trebui să fie stocată offline.

Măsuri severe dar necesare

Novogratz a susținut că astfel de măsuri stricte vor restricționa dezvoltarea exchange-urilor și a industriei. Cu toate acestea, mai multe reguli cu privire la protecția fondurilor sunt necesare. În ultimii ani au avut loc numeroase incidente de securitate ale exchange-urilor.

Falimentul Mt. Gox de exemplu a afectat sute de utilizatori care nu și-au recuperat nici până în prezent fondurile. Mai recent, exchange-ul canadian QuadrigaCX a pierdut accesul la portofelul rece după decesul proprietarului.

Binance este un caz fericit – cel mai mare exchange din lume avea deja un fond de asigurare ce poate fi folosit pentru comepesarea pierderilor. Nu toate platformele se pot însă lăuda cu acest lucru.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Novogratz avertizează că hack-ul Binance va genera atenție din partea autorităților Novogratz avertizează că hack-ul Binance va genera atenție din partea autorităților Reviewed by cryptonews on mai 09, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.