Industria comerțului poate combate frauda cu ajutorul blockchain

Un director executiv la una dintre cele mai mari bănci din Asia a declarat că industria comerțului de 9 trilioane de dolari trebuie digitizată pentru a combate frauda.

Ng Chuey Peng, director executiv la Overseas-Banking Corp Ltd. (OCBC) din Singapore, a criticat dependența industriei de documentele de hârtie. Ea a avertizat că falsurile au devenit atât de sofisticate, încât documentele false pot fi greu de identificat.

Înregistrările de hârtie sunt utilizate în mod regulat pentru totul, de la facturi până la stabilirea proprietății bunurilor. Fără ele, băncile sunt adesea în imposibilitatea de a împrumuta bani pentru a finanța tranzacții. Potrivit lui Ng, culorile și filigranele folosite pentru a indica faptul că un document este legitim sunt acum copiate cu ușurință de falsificatori.

Falsurile au evoluat

Au existat câteva exemple în care băncile au pierdut milioane din cauza facturilor false pentru metal și nichel. Fraudele au afectat nume mari precum Standard Chartered, Citigroup și Grupul bancar Australia & Noua Zeelandă.

În prezent, OCBC lucrează la o tehnologie care să reducă nevoia de înregistrări de hârtie în comerțul cu mărfuri. Ng nu a specificat dacă aceasta este bazată pe blockchain, dar a declarat:

“Blockchain, Komgo, Forcefield, Vakt, unul dintre aceștia va trebui să lucreze pentru a schimba modul în care se face comerțul. E o chestiune de timp. Când se va întâmpla acest lucru, nu aș putea spune cu exacticitate. Sunt sigură însă că trebuie să renunțăm la înregistrările pe hârtie.”

Poate fi Blockchain solutia?

În luna martie, mai multe companii producătoare de metale internaționale și-au anunțat sprijinul pentru Forcefield. Aceasta este o soluție bazată pe blockchain care ar spori transparența, ar îmbunătăți aprovizionarea responsabilă și ar oferi proprietarilor siguranța asupra inventarului.


Vakt este susținut de mari companii petroliere și își propune să elimine documentele inutile în comerțul cu mărfuri. Komgo oferă o soluție similară pentru industria energetică și intenționează să se diversifice în agricultură și metale.

În luna aprilie, Volkswagen a devenit cel mai recent producător major ce s-a alăturat platformei blockchain IBM. Porducătorul de automobile o utilizează pentru a se asigura că cobaltul utilizat în bateriile litiu-ion este furnizat în mod responsabil.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Industria comerțului poate combate frauda cu ajutorul blockchain Industria comerțului poate combate frauda cu ajutorul blockchain Reviewed by cryptonews on mai 07, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.