Hack Binance în valoare de 7000 BTC

Cel mai mare exchange cripto din lume, Binance, a suferit un hack în valoarea de peste 40 milioane de doalri (7000 BTC). Atacatorii au reușit să obțină datele de acces pentru unul dintre portofelele online ale exchange-ului și pentru unele conturi de utilizator.

“Hackerii aveau răbdarea să aștepte și să efectueze acțiuni bine orchestrate prin mai multe conturi aparent independente în cel mai oportun timp”,

a spus Binance.

“Tranzacția este structurată într-un mod care a trecut verificările noastre de securitate existente. A fost regretabil faptul că nu am reușit să blocăm retragerea înainte de a fi executată. Odată executată, retragerea a declanșat diverse alarme în sistemul nostru. Am oprit toate retragerile imediat după aceea”

au explicat reprezentanții companiei.

Binance va suspenda depunerile și retragerile de pe platformă pentru aproximativ o săptămână.

Fondurile lipsă vor fi acoperite din fondul de asigurare

Potrivit declarațiilor oficiale, hackerii au reușit să retragă 7.000 Bitcoin în valoare de 40.7 milioane de dolari. Fondurile au fost retrase din hot wallet, ce include doar 2% din fondurile platformei.

Pierderile vor fi acoperite din fondul SAFU, creat în iulie 2018. Binance alocă 10% din totalul comisioanelor sale de tranzacționare pentru a finanța fondul de asigurare pentru fondurile utilizatorilor.

Changpeng Zhao, CEO-ul Binance, a declarat că au luat în calcul posibilitatea de a realiza un roll-back pe blockchain-ul Bitcoin pentru a anula tranzacția. Cu toate acestea, în opinia sa, o astfel de acțiune ar afecta credibilitatea Bitcoin.

Suspendarea depunerilor și retragerilor pe Binance timp de o săptămână

Binance va suspenda toate depozitele și retagerile în timp ce va efectua o analiză a securității sistemelor sale. În estimările lui Zhao, acestea vor dura până la o săptămână. Tranzacționarea va fi în continuare activă, iar comercianții vor putea să își ajusteze pozițiile.

“Vă rugăm să înțelegeți, de asemenea, că hackerii pot controla în continuare anumite conturi de utilizatori și le pot utiliza pentru a influența prețurile între timp. Vom monitoriza îndeaproape situația. Dar credem că, datorită retragerilor blocate, nu există prea multe stimulente pentru ca hackerii să influențeze piețele “,

a afirmat Zhao.

Imediat după anunțul hack-ului, prețul Bitcoin a scăzut cu 200$, de la 5950$ la 5795$. În prezent, BTC a început să își revină și se situează în jurul valorii de 5865$. Conform Coimarketcap, volumul zilnic de tranzacții cu Bitcoin pe Binance este de 200 milioane de dolari.Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Hack Binance în valoare de 7000 BTC Hack Binance în valoare de 7000 BTC Reviewed by cryptonews on mai 08, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.