Creșterea prețului Bitcoin înseamnă fonduri de investiții cripto de miliarde de dolari

În ultimele 24 de ore, prețul Bitcoin a depășit din nou valoarea de 5500$, iar analiștii confirmă că ”iarna cripto” este la final. De la începutul anului, BTC a înregistrat o creștere de peste 40%.
În ciuda controversei cu privire la USDT, cea mai folosită criptomonedă stabilă de pe piață, avântul criptomonedelor continuă.

Creșterea de preț a criptomonedelor în general a provocat de asemenea o ascensiune a valorii gestionate de fondurile de investiții cripto. Unele firme au depășit astfel pragul de 1 miliard de dolari în bunuri gestionate.

Grayscale, lider de piață

Grayscale, firma de investiții a Digital Currency Group, este în prezent pe locul 1 în topul fondurilor cripto. În prezent, valoarea totală a bunurilor aflate sub managementul Grayscale depășește 1.3 miliade de dolari.

Grayscale manageriază produsele reglementate și vehiculele de investiții precum Bitcoin Investment Trust și Ethereum Classic Investment Trust. Acestea permit investitorilor de pe piața publică să se implice pe piața cripto într-un mediu reglementat și protejat.

Activele gestionate de Grayscale reprezintă fluxul de capital de la investitorii acreditați și instituționali în vehiculele de investiții în cripto-active ale societății, majoritatea tranzacționate pe piețele OTC. De exemplu, Bitcoin Investment Trust (GBTC) este adesea utilizat de investitorii acreditați pe piața din SUA pentru a investi în Bitcoin fără a fi nevoiți să vă faceți griji cu privire la riscurile de stocare a criptomonedei.

Datorită eliminării majorității riscurilor, GBTC este de obicei tranzacționat cu un premium relativ mare. Începând cu data de 2 mai, GBTC este tranzacționat pe piețele OTC la o valoare de 6.631$, față de prețul normal al Bitcoin de 5500$.

Acest lucru sugerează că, în ciuda evoluției pieței cripto de anul trecut, cererea pentru această clasă de active începe să crească din nou.

Fondurile de investiții cripto, în creștere

Pantera Capital a fost prima firmă de investiții cu active cripto ce a depășit valoarea de un miliard de dolari. Luna trecută, compania a creat un al treilea fond de investiții în valoarea de 175 milioane de dolari. Aceste sume au fost investite în 11 companii de portofoliu cu o valoare medie de 3,5 milioane de dolari.

Reprezentanții Pantera Capital au declarat:

”În luna martie am investit 160 de milioane de dolari în cadrul Fondului Venture III. Am atins ținta de 175 de milioane de dolari în această lună.Fondul a investit deja 38 milioane USD în 11 societăți de portofoliu. Proiectăm realizarea unui total de 35 de investiții, cu o valoare medie a tranzacțiilor de 3,5 milioane de dolari și o cotă de capital de țintă medie de 11%.”

Un imbold important pentru piața cripto

Entuziasmul investitorilor pentru criptomonede reprezintă un imbold important pentru piață. Companiile de investiții care finanțează agresiv start-up-urile cripto ce caută să îmbunătățească infrastructura pieței sunt esențiale pentru viitor.

Evoluția prețurilor din acest an pentru Bitcoin și celalate criptomonede au generat încredere în investitori. Aceștia, la rândul lor, sprijină dzvoltarea industriei. Efectul general va fi de creștere a fluxului de capital către piața cripto.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Creșterea prețului Bitcoin înseamnă fonduri de investiții cripto de miliarde de dolari Creșterea prețului Bitcoin înseamnă fonduri de investiții cripto de miliarde de dolari Reviewed by cryptonews on mai 03, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.