CoinMarketCap anunță proiect de reglementare a sistemelor de raportare

Cel mai popular site de statistici, CoinMarketCap (CMC), a aniversat șase ani de existență și a anunțat o serie de modificări. Printre acestea se numără un nou sistem de raportare a volumelor de tranzacții de către exchange-uri.

Noi aplicații oferite de CoinMarketCap

Printre noile funcții oferite de CMC se numără CoinMarketCap Block Explorers, CoinMarketCap Shop, Planuri revizuite API și aplicații mobile.

La începutul acestei luni, site-ul a lansat și prima aplicație Android și a restructurat versiunea iOS cu noi caracteristici. Acestea include posibilitatea de monitorizare a portofoliului și diagramele tehnice.

Cea mai importantă modificare este însă restructurarea sistemului de realizare a clasamentelor exchange-urilor cripto.

Noi sisteme de raportare a volumelor de tranzacții

CMC a creat asociația Data Accountability & Transparency Alliance (DATA) pentru a oferi “o mai mare transparență, responsabilitate și raportare de la proiectele din spațiul cripto”. Până în prezent, o serie de exchange-uri precum Binance, Bittrex, OKEx, Huobi, Liquid, UpBit, IDEX, OceanEX, Gate.io, KuCoin, HitBTC și Bitfinex s-au alăturat asociației.

Ca parte a inițiativei sale privind transparența, CoinMarketCap va solicita ca toate exchange-urile cripto să furnizeze date API obligatorii. Acestea vor include datele de tranzacționare live și datele din cartea de comandă live. Subliniind că această condiție va fi obligatorie, CMC a anunțat că exchange-urile ce nu furnizează aceste date obligatorii vor fi excluse de pe site.

Platformele au la dispoziție 45 de zile pentru a trimite datele necesare, termenul limită pentru implementarea noilor statisitici fiind 14 iunie 2019.

Consecință a raportului Bitwise

Luna trecută, compania Bitwise Asset Management a afirmat că 95% din volumul de tranzacționare al Bitcoin este falsificat.

Datele CoinMarketCap au indicat că volumul mediu zilnic al pieței Bitcoin este de aproximativ 6 miliarde de dolari. Raportul Bitwise a relevat că, în realitate, volumul mediu real de tranzacționare este de aproximativ 273 milioane de dolari. Aparent, doar 10 echange-uri raportează cifre reale, majoritatea utilizând wash trading pentru a umfla artificial volumele.

“Recunoaștem nevoia de evoluție cu vremurile și dorim să continuăm să oferind transparență și date relevante pentru industria cripto”,

a declarat la acel moment fondatorul CoinMarketCap Brandon Chez.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
CoinMarketCap anunță proiect de reglementare a sistemelor de raportare CoinMarketCap anunță proiect de reglementare a sistemelor de raportare Reviewed by cryptonews on mai 02, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.