Starul Youtube PewDiePie se lansează pe platforma blockchain Dlive

Cel mai popular creator de conținut de pe YouTube, PewDiePie, se lansează pe platforma blockchain Dlive. Acesta este un proiect de streaming ce urmărește să recompenseze participanții cu criptomoneda Lino.

Felix Kjellberg, cunoscut drept PewDiePie, este cel mai popular vlogger Yourtube, cu peste 93 de milioane de abonați. Se estimează că a câștigat între 30 și 50 de milioane de dolari din activitatea sa online.

Colaborarea cu platforma Dlive se bazează însă pe conflictele pe care PewDiePie le-a avut cu Youtube.

Vloggerul a publicat o serie de videoclipuri neadecvate, în care folosea simbolisitică antisemită și nazist într-o încercare de umor. YouTube a anulat seria originală Scare PewDiePie, iar un potențial contract cu studiourile Disney’s Maker a fost anulat.

O pierdere pentru Youtube, un câștig pentru cripto

Deși controversată, activitatea online a lui PewDiePie a generat foarte mulți bani pentru Youtube. Mutarea sa pe platforma Dlive a fost anunțată pe data de 9 aprilie, urmând ca prima apariție pe noua platformă să aibă loc pe 14 aprilie. Până în prezent, anunțul a fost vizionat de peste 5,7 milioane de ori de legiunea fanilor lui PewDiePie și a generat deja 40.000 de comentarii.

PewDiePie promite că în primul său livestream va dona între 10.000 și 50.000$ în criptomonede Lino altor creatori de conținut. Vloggerul a declarat că una dintre prioritățile sale va fi să promoveze Dlive și să ajute la dezvoltarea platformei.

Kjellberg a declarat:

”Sunt încântat să încep livestreams pe Dlive. Este minunat pentru mine deoarece sunt tratat ca un partener real”.

Proiectul Dlive

Trecerea lui PewDiePie la platforma descentralizată construită pe blokchain-ul Lino (Livestream Now) este o lovitură de marketing pentru Dlive. Este de așteptat ca o mare parte dintre abonații săi să se mute pe noua platformă. Contul său Dlive are deja 120.000 de abonați, deși primul livestream va avea loc abia în acest weekend.

Fondatorul proiectului Wilson Wei a declarat că este încântat să lucreze cu PewDiePie. El a subliniat că DLive se angajează să nu peceapă niciodată comisioane din veniturile obținute de creatorii de conținut:

”DLive este un loc în care, în loc să concureze unul împotriva celuilalt, îi ajută pe creatori să se sprijine unul pe celălalt. PewDiePie a fost întotdeauna un avocat feroce pentru valoarea pe care creatorii de conținut o aduc cu munca, timpul și efortul depus și crede în viziunea lui DLive. “

Kat Peterson, membru al echipei de management a lui Kjellberg, a declarat:

”Această platformă este capabilă să susțină creatorii, în ceea ce privește cota de venit, într-un mod care este extrem de favorabil creatorului. PewDiePie dă Lino Points altor creatori pentru a ajuta pe toată lumea de pe platformă să fie încântată că este acolo “.

YouTube și Twitch au contribuit la creșterea unei armate de streamers și vloggeri, dar obțin profituri mari de pe urmele lor. De exemplu, serviciul Amazon Twitch păstrează 50% din veniturile de abonament la canal.

Proiectul Lino a fost înființat în iulie 2017, iar anul trecut au obținut finanțare de 20 de milioane de dolari de la fonduri de investiții.

DLive este prima aplicație descentralizată construită pe blockchain-ul Lino și a fost lansată în septembrie 2018. Fondatorii afirmă că are mai mult de 3 milioane de utilizatori activi lunar și peste 35.000 de creatori de conținut.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Starul Youtube PewDiePie se lansează pe platforma blockchain Dlive Starul Youtube PewDiePie se lansează pe platforma blockchain Dlive Reviewed by cryptonews on aprilie 13, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.