Sondaj Bitflyer: 63% dintre europeni au încredere în viitorul criptomonedelor

Exchange-ul Bitflyer a realizat recent un sondaj de opinie în Europa cu privire la viitorul criptomonedelor. Studiul ce a inclus 10.000 de persoane a relevat că 63% dintre europeni au încredere în viitorul criptomonedelor.

Norvegia și Italia, cele mai optimiste țări

Dintre cele zece țări ce au participat la sondaj, Norvegia și Italia s-au dovedite cele mai optimiste. 73% dintre norvegieni cred că în următoarea decadă criptomonedelor vor continua să existe. Italienii se clasează pe locul doi cu 68%, în timp ce cei mai pesimiști sunt francezii. Doar 55% dintre francezi sunte de părere că vor exista criptomonede în 2029.


Alte țări precum Olanda și Polonia au înregistrat un procent de 67% de cripto-optimiști. Studiul a mai inclus respondenți din Spania, Danemarca, Germania, Belgia și Marea Britanie.

Optimismul europenilor nu se extinde la Bitcoin

În mod surprinzător, Bitcoin nu a obținut rezultate la fel de bune. Per ansamblu, 49% dintre europeni consideră că Bitcoin va supraviețui în următorii 10 ani. Din nou, optimiștii sunt italienii (55%) urmați de spanioli (53%).

Dacă norvegienii sunt încrezători în cripto în general, doar 50% consideră că Bitcoin va supraviețui în următorii 10 ani. Francezii își mențin pesimismul și în legătură cu cea mai mare criptomonedă – doar 40% consideră că BTC va exista în 2029.

În plus, doar 7% dintre participanți au spus că Bitcoin va exista ca instrument de investiții. Comentând modelele observate în rezultat, Andy Bryant, COO al bitFlyer a declarat:

”Faptul că Bitcoin nu generează la fel de mult entuziasm precum alte criptomonede este, în parte, un simptom al volatilității pieței. Pe de altă parte, aceste opinii sunt un rezultat al atenției constante a mass-media, care subliniază în mod frecvent volatilitatea sa.”

În ciuda rezultatelor sondajului, Bitcoin continuă să depășească performanța restului criptomonedelor combinate.

Din punct de vedere tehnic, rețeaua BTC procesează tranzacții cu valoare mai mare decît toate celelalte criptomonede la un loc. Securitatea și efectul de rețea al Bitcoin nu au fost atinse de nicio altă criptomonedă.

Bitflyer confirmă rezultatele sondajului FMI

La începutul lunii aprilie, FMI a relizat un sondaj de opinie cu privire la viitorul sistemelor de plată. Și atunci, criptomonedele au depășit cu mult cardurile, sistemele de plăți mobile sau numerarul.


56% dintre respondenții la sondajul FMI consideră că în 5 ani, criptomonedele vor fi metoda de plată favorită.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Sondaj Bitflyer: 63% dintre europeni au încredere în viitorul criptomonedelor Sondaj Bitflyer: 63% dintre europeni au încredere în viitorul criptomonedelor Reviewed by cryptonews on aprilie 28, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.