Perspective pozitive pentru piața cripto

Analiștii de la Adamant Capital sunt de părere că piața cripto trece printr-o perioadă de acumulare. Este probabil ca acesta să fie urmată de o creștere semnificativă în perioada următoare.

În această lună, Bitcoin a depășit pragul de 5000$ și a reușit să se mențină peste această valoare. Deși au avut loc câteva corecții de preț, în prezent BTC se tranzacționează la aproximativ 5250$.


Celelalte criptomonede au avut o evoluție similară, majoritatea înregistrând creșteri de 5-7%.

Semnale pozitive pentru cripto în Statele Unite

În prezent, aproximativ 3% dintre pensionarii americani au investit în Bitcoin, potrivit unui sondaj recent. 56,7% dintre pensionari au auzit de Bitcoin, dar sunt reticenți în a investi. Acest lucru se poate datora evoluției pieței de anul trecut.

Când piețele încep să crească și intră într-o fază ascendentă, este posibil ca mulți dintre aceștia să investească în criptomonede.

O mai mare claritatea privind reglementările din partea guvernului va avea ca rezultat și o participare mai mare. Andrew Yang – candidat la președinția democrată din Statele Unite pentru alegerile din 2020 – este în favoarea aplicării unor reglementări clare privind activele digitale.

China își clarifică poziția față de blockchain

Președintele chinez Xi Jinping este promotor al perspectivelor tehnologiei blockchain pentru viitor. Deși tranzacționarea în criptomonede este interzisă în China, partidul de guvernământ își modifică treptat atitudinea. Donald Tapscott, președintele executiv al Blockchain Research Institute, este de părere că moneda națională chineză va fi convertită într-o criptomonedă în aproximativ 20 de ani. Rămâne însă de văzut care va fi atitudinea populației față de o criptomonedă emisă de banca centrală.


Franța promovează blockchain și criptomonedele

In Franta se observa semnale pozitive pentru cripto. Ministrul francez al Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, a declarat că tehnologia blockchain este o prioritate pentru guvernul țării sale.

Ca dovadă a angajamentului Franței față de sectorul în curs de dezvoltare, Le Maire a dezvăluit că statul intenționează să investească 4,5 miliarde de euro (5 milioane de dolari) în tehnologiile inovatoare – inclusiv blockchain – în încercarea de a combate dominanța tehnologică chineză și americană.

În afară de finanțare, el a subliniat progresul de reglementare a blockchain realizat prin Legea PACTE. Aceasta a fost adoptată de Adunarea națională franceză la începutul acestei săptămâni.

Le Maire a caracterizat proiectul de lege drept “un cadru juridic fără precedent și atractiv pentru emitenții token și furnizorii de servicii digitale.”


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Perspective pozitive pentru piața cripto Perspective pozitive pentru piața cripto Reviewed by cryptonews on aprilie 22, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.