PayPal face prima investiție în blockchain

Rețeaua de plăți Paypal a realiza prima investiție într-o companie blockchain. Compania a participat la o serie de finanțare a Cambridge Blockchain, un start-up dedicat identității digitale.

Cambrdige Blockchain a reușit să acumuleze în total 10.5 milioane de dolari de la o serie de investitori importanți. Pe lângă PayPal, lista include HCM Capital, Digital Currecy Group, Omidyar Network și Future/Perfect Ventures.

În ceea ce privește participarea la finanțare, un purtător de cuvânt al PayPal a declarat:

“Am făcut o investiție în Cambridge Blockchain deoarece utilizează tehnologia blockchain în identitatea digitală într-un mod ce credem că ar putea oferi beneficii companiilor de servicii financiare, inclusiv PayPal. Investiția noastră ne va permite să explorăm colaborările potențiale pentru a exploata tehnologia blockchain.”

Registre distribuite pentru companiile financiare

Proiectul Cambridge Blockchain din Massachusetts împărtășește și validează datele personale folosind tehnologia blockchain. Sistemul lor poate să ruleze în orice rețea de registre distribuite publice sau private.

Start-up-ul are 15 angajați răspândiți în birouri din S.U.A., Paris și o bază recent stabilită la Beijing.

Cambridge Blockchain a creat un sistem de identitate digitală ce include verificările KYC necesare pentru a deschide conturi la bănci și la alți furnizori de servicii financiare. De asemenea, a lucrat și cu date despre lanțuri de aprovizionare cu acces restricționat pentru Foxconn. Foxconn este producătorul telefonului iPhone al companiei Apple.

Startupul face parte din Fundația de Identitate Descentralizată, care îi are ca membri Enterprise Ethereum Alliance, R3, IBM Blockchain și Hyperledger.

Experiență în gestionarea datelor personale

Cambridge Blockchain a câștigat o experiență reală cu reglementări europene dificile, cum ar fi Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) și PSD2, cea de-a doua directivă europeană privind plățile. Permițând partajarea eficientă, a datelor personale, Cambridge susține că poate contribui la reducerea duplicării masive a KYC care se desfășoară astăzi.

Acesta este un caz de utilizare evident pentru PayPal, care are sute de milioane de conturi din întreaga lume. Procesatorul de plăți deține multiple platforme precum Venmo, Hyperwallet și Swift Financial.

Directorul executiv al Cambridge Blockchain, Matthew Commons, a declarat că au existat colaborări cu PayPal de aprope un an. De exemplu, Cambridge a participat la programul de accelerator “Fintech Europe 2018”, care a fost sponsorizat de PayPal.

Commons a declarat că au fost onorați de faptul că PayPal a ales să sprijine finanțarea companiei:

“Când am început să căutăm parteneri pentru dezvoltarea unui sistem de identitate distribuit, a fost minunat că am atras atenția PayPal”.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
PayPal face prima investiție în blockchain PayPal face prima investiție în blockchain Reviewed by cryptonews on aprilie 03, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.