Oportunități de carieră în industria blockchain

Industria blockchain explodează și, pentru că este un domeniu nou, există un deficit foarte mare de profesioniști calificați. Forbes afirmă că un salariu mediu de bază pentru joburile asociate depășesc 80.000 de dolari, iar tehnologii cu experiență pot ajunge să câștige chiar și 220.000 $ pe an.

Așadar, o carieră în domeniul blockchain sună ca o oportunitate de viitor foarte avantajoasă. Un alt avantaj este că nu doar inginerii sau dezvoltatorii pot să facă carieră în industria blockchain.
Dintr-o analiză a locurilor de muncă postate pe diferite site-uri specializate, acestea sunt specializările cele mai căutate locuri de munca in cripto:

Blockchain Software Engineer

Este unul dintre cele mai cautate locuri de munca in cripto. 19% dintre anunțurile de angajare sunt cele pentru inginerilor de software de tip blockchain. Aceștia trebuie să aibă abilități de programare solide și să poată dezvolta aplicații folosind tehnologia blockchain. O înțelegere solidă a economiei este recomandată, iar experiența suplimentară în criptografie și arhitectură a sistemului reprezintă plusuri importante.

Blockchain Analyst Relations Manager

Un post ce nu necesită cunoștințe tehnice detaliate este cel de manager de relații. Acesta este practic persoana care gestionează interacțiunea dintre echipa tehnică și analiștii care fac cercetarea de piață. Printre rolurile pe care trebuie să le îndepliească este acela de a elabora rapoarte periodice cu privire la dezvoltarea proiectelor blockchain.

Analist de cercetare (Blockchain Research Analyst)

Analiștii din domeniul cercetării pot lucra la marile firme de consultanță sau la start-up-uri cu expertiză în blockchain. Rolul lor este de a crea rapoarte si garanții de cercetare, pentru a vinde serviciile blockchain unor companii ce doresc informații despre industria cripto.

Blockchain Architect

Arhitecții blockchain sunt estrem de căutați în industria serviciilor financiare. Majoritatea băncilor încearcă să determine modul în care blockchain poate fi integrat în sistemele lor existente.

Arhitecții trebuie să aibă o înțelegere profundă a modului în care sistemele interacționează unul cu celălalt, văzând imaginea de ansamblu. De asemenea, trebuie să fie capabili să identifice modalitățile în care se pot implementa soluțiile de tip blockchain.

Responsabilitățile includ proiectarea arhitecturii blockchain și executarea dovezilor de concepție (așa numitele proof-of-concepts). Este unul dintre cele mai bine platite locuri de munca in cripto.

Manager de produs (Product Manager)

Managerii de produse trebuie să aibă o înțelegere profundă a capabilităților blockchain pentru a-și traduce complexitatea tehnică în funcțiile de afaceri. Acest lucru înseamnă că trebuie să înțeleagă rapoartele inginerilor și să transforme limbajul tehnic în aplicații utile pentru clienți.

Un manager de produs bun este cel ce asigură legătura între tehnologie și afaceri și între ingineri și client. Acesta este unul dintre cele mai importante roluri în spațiul blockchain, deoarece mulți nu înțeleg bine tehnologia.

Marketing Manager

Există loc în industria blockchain și pentru cei cu experiență în marketing și publicitate. Pentru cei ce au reușit să înțeleagă cum funcționează blockchain există postul de marketing manager.

Rolul său este de a crește gradul de conștientizare cu privire la modul în care lucrează blockchain și de a ajunge la potențialii clienți pentru a-i convinge să utilizeze soluția propusă.

Un manager de marketing trebuie să fie capabil să formuleze o poveste unică în jurul companiei prin utilizarea informațiilor colectate din toate domeniile afacerii, de la dezvoltare până la produsul final.

Data Scientist

Datele sunt esențiale pentru orice industrie, dar mai ales pentru blockchain. Întreaga tehnologie este bazata pe data-sets masive, de la datele tranzacțiilor până la cunoștințele clienților. În general, această poziție necesită un master sau un doctorat în gestionarea de date sau științe ale computerelor.

Machine Learning Engineer

Aceasta este o specializare relativ recentă și foarte căutată în diferite industrii. Blockchain nu este o excepție – companiile blockchain implementează frecvent sisteme de machine learning pentru a preveni amenințările online. În general, poziția necesită un master în machine learning și experitză în procesarea limbajului sau inteligență artificială.

Jurnalist blockchain

Ca orice domeniu nou, blockchain necesită publicitate pe internet. Multe site-uri de informare și educație caută persoane capabile să genereze articole interesante despre această tehnologie. Așadar, pentru cei cu talent la scris, este o oportunitate de a publica analize și articole pe tema blockchain.

Daca te intereseaza un job in crypto foloseste platforma Crypto-Job.com. Te vei putea conecta cu companii si dezvoltatori din domeniul. Poti sa aplici usor pentru un job la fel cum poti sa cauti candidati pentru posturile oferite de compania ta.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Oportunități de carieră în industria blockchain Oportunități de carieră în industria blockchain Reviewed by cryptonews on aprilie 25, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.