Nestle, Carrefour și IBM folosesc blockchain pentru urmărirea alimentelor

Gigantul alimentar Nestlé din Elveția, lanțul de supermarketuri franceze Carrefour și IBM colaborează pentru a utiliza tehnologia blockchain. Proiectul va facilita urmărirea piureului de cartofi Mousline, unul dintre cele mai populare produse alimentare din Franța. Un pas important spre adoptia tehnologiei blockchain.

Nestlé și Carrefour sunt membre ale platformei blockchain dedicate urmăririi alimentelor Trust IBM. Companiile vor folosi tehnologia de astăzi pentru a urmări lanțul de aprovizionare al companiei Mousline, o bine cunoscută marcă de piure de catofi instant.

Cod QR pentru informații detaliate de proveniență

Cumpărătorii vor putea scana un cod QR cu smartphone-urile lor pentru a ști exact unde provin cartofii dintr-un pachet specific. De asemenea, vor putea urmări călătoria lor către magazinul specific Carrefour.

“Utilizând codul QR de pe ambalajele produsului, fiecare consumator va putea utiliza o platformă securizată pe telefonul smartphone pentru a accesa informații despre lanțul de aprovizionare a producției, inclusiv soiurile de cartof folosite, datele și locurile de fabricație, informații despre controlul calității , și locurile și datele de depozitare înainte ca produsul să ajungă pe rafturi “,

se arată în comunicatul de presă.

“Acest parteneriat se bazează pe valorile comune ale fiecărei companii pentru a aduce consumatorilor o mai mare transparență în sectorul alimentar”,

a explicat Carrefour în comunicatul de presă.

Compania a adăugat:

“Prin scanarea unui produs utilizând un smartphone, consumatorii vor primi informații fiabile și imposibil de falsificat despre lanțul de aprovizionare și producție”.

Carrefour folosește această tehnologiei și pentru urmărirea traseului de aprovizionare cu lapte și pui.

Monitorizarea alimentelor pe blockchain

Lanțul de supermarketuri Albertsons din Statele Unite a declarat recent că folosește Food Trust pentru a urmări aprovizionarea cu salată iceberg.

Compania multinațională Auchan din Franța a declarat că va implementa permanent urmărirea alimentelor pe blockchain în cinci dintre țările în care operează: Franța, Italia, Senegal, Spania și Portugalia. În Elveția, Gustav Gerig AG folosește blockchain-ul Ethereum pentru a urmări tonul.

La nivel mondial, în jur de cinci milioane de produse alimentare diferite utilizează blockchain în lanțul lor de aprovizionare. Adoptia tehnologiei blockchain crește semnificativ în industria alimentară.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Nestle, Carrefour și IBM folosesc blockchain pentru urmărirea alimentelor Nestle, Carrefour și IBM folosesc blockchain pentru urmărirea alimentelor Reviewed by cryptonews on aprilie 16, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.