Hong Kong – activitățile cripto ilicite se pedepsesc cu amendă sau închisoare

Comisia de servicii financiare din Hong Kong a confirmat oficial pedepsele pentru activitățile ilicite legate de criptomonede. Acestea variază de la amendă de 500.000$ până la cinci ani de închisoare.

Practicile ilegale se încadrează în Ordonanța cu privire la activitățile comerciale din 2012.

Ce activități sunt pedepsite

Pe lângă fraudele standard, există o serie de comportamente ce sunt pedepsite de legislația din Hong Kong. Printre acestea se numără descrieri false ale activităților, ascunderea de informații relevante sau practici comerciale agresive. De asemenea, vânzarea de echipamente de minare contrafăcute se încadrează în aceeași categorie de activități ilegale.

Scandalul Ching-kit

Clarificarea pedepselor a venit în urma scandalului provocat de milionarul Ching-kit. Acesta este cunoscut drept ”Coin Young Master” în mediile online. În ianuarie, Ching-kit și o altă persoană au fost arestați pentru o escrocherie cu echipamente de minare.

Aparent, antreprenorul în vârstă de 24 de ani a convins mai mult de 20 de persoane să achiziționeze mineri cripto. El a promis că prin minarea criptomonedei filecoin vor obține profituri majore în trei luni. Criptomoneda respectivă nu era listată nicăieri, iar Ching-kit a refuzat să le returneze banii.

Scandalul a provocat pagube de peste 3 milioane de HK (400.000 USD).

Ching-kit a devenit faimos în decembrie după ce a aruncat cu bani de pe acoperișul unei clădiri din Hong Kong. La momentul respectiv, el a fost arestat pentru comportament dezordonat în public, dar ulterior a fost eliberat pe cauțiune.

Legislație dedicată criptomonedelor

În luna noiembrie 2018, Comisia pentru valori mobiliare și futures (SFC) din Hong Kong a introdus noi reglementări privind activele digitale. Acestea vizează în special firmele care administrează portofolii de investiții în criptomonede. Directorul SFC a declarat că rolul noilor reglementări este de a proteja investitorii:

”Măsurile anunțate astăzi ne permit să reglementăm gestionarea sau distribuirea fondurilor de active virtuale, astfel încât interesele investitorilor să fie protejate fie la nivelul managementului fondurilor, la nivelul distribuției, fie la ambele. Sperăm să încurajăm utilizarea responsabilă a noilor tehnologii și, de asemenea, să oferim investitorilor mai multe opțiuni și rezultate mai bune.”


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Hong Kong – activitățile cripto ilicite se pedepsesc cu amendă sau închisoare Hong Kong – activitățile cripto ilicite se pedepsesc cu amendă sau închisoare Reviewed by cryptonews on aprilie 07, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.