Franța propune Uniunii Europene să adopte modelul său legislativ pentru criptomonede

Ministrul de finanțe Bruno Le Maire a propus UE să se folosească de modelul francez pentru reglementarea criptomonedelor. Vorbind la summitul Paris Blockchain, care a avut loc luni, 15 aprilie 2019), Le Maire a declarat:

”Voi propune partenerilor europeni să adopte un cadru unic de reglementare privind activele cripto, inspirat de experiența franceză. Modelul nostru este cel mai potrivit.”

Model legislativ pentru criptomonede

La începutul lunii aprilie 2019, parlamentul din Franța a adoptat un set de legi cu privire la industria cripto. Reglementările au vizat, în principal, reglementările privind licențele și impozitele.

Acestea prevăd că brokerii de monedă digitala și emitenții de tokenuri trebuie să solicite licențe de funcționare de la Autoritatea de Reglementare a Pieței (AMF). De asemenea, toți cei implicați în industrie, de la emitenți la custozi și chiar și comercianți și investitori vor trebui să plătească impozite pe profiturile obținute din criptomonede.


Pentru Franța, obiectivul principal al noii paradigme de reglementare este identificarea participanților din industrie. Legea prevede protocoale know-your-customer (KYC) pentru exchange-uri și investitori. De asemenea, autoritățile de reglementare franceze doresc să verifice identitatea emitenților de tokenuri și a cripto-brokerilor.

ICO-urile trebuie să se înregistreze pentru a vinde publicului

Noul model legislativ pentru criptomonede oferă opțiunea pentru emitenții ICO de a solicita aprobare din partea AMF dacă îndeplinesc anumite cerințe. De exemplu, emitentul trebuie să fie încorporat legal sau înregistrat în Franța și să furnizeze informații adecvate despre token, proiect și companie. De asemenea, trebuie să existe un sistem de monitorizare a activelor colectate în timpul vânzării. Ico-urile sunt de asemenea obligate să impună măsuri KYC/AML.

AMF a clarificat:

”Strângerea de fonduri fără aprobarea AMF va continua să fie legală în Franța. Cu toate acestea, emitenții care nu au primit aprobarea AMF nu vor putea vinde tokenuri publicului larg, ci pot derula doar vânzări către investitori acreditați. AMF va publica lista ICO-urilor care au primit aprobări.”

Reglementările sunt văzute ca o modalitate de combatere a spălării banilor și eliminării companiilor frauduloase.

Industria cripto nu se poate auto-reglementa

Cedric O, noul secretar de stat francez pentru afaceri digitale, a făcut de asemenea declarații cu privire la noua legislație. El a afirmat că reglementările sunt necesare “pentru a construi un cadru de încredere”. Acestea vor facilita obținerea de conturi bancare de către companiile ce doresc să activeze în această industrie. În opinia sa, identificarea și solicitarea licențelor vor crea suficientă încredere băncilor și investitorilor pentru a lucra cu aceștia.

”Știu că există un vis de libertate în lumea blockchain. De fapt, am avut același lucru pentru lumea internetului în ultimii ani. Există credința că se poate auto-reglementa și nu are nevoie de autorități. Personal, eu cred că trebuie să găsim un echilibru între intervenția autorităților și piața liberă și că avem încă nevoie de puțină reglementare și transparență”,

a explicat Cedric O.

Companiile de asigurări pot investi în fonduri cripto în mod legal în Franța

Săptămâna trecută, Franța a votat o nouă lege ce permite companiilor de asigurări să învestească legal în fondurile cripto. Până în prezent, Bitcoin și criptomonedele au fost considerate ca investiții cu grad ridicat de risc datorită volatilității lor.

Cu toate acestea, există interes din partea companiilor de investiții pentru aceste active, deoarece proiectele blockchain pot genera profituri semnificative.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Franța propune Uniunii Europene să adopte modelul său legislativ pentru criptomonede Franța propune Uniunii Europene să adopte modelul său legislativ pentru criptomonede Reviewed by cryptonews on aprilie 19, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.