Fondatorul SoftBank a pierdut 130 milioane $ investind in Bitcoin

Miliardarul Masayoshi Son, fondatorul conglomeratului Softbank Group, a pierdut 130 de milioane de dolari în Bitcoin la sfârșitul lui 2017. Aparent, acesta a cumpărat BTC în perioada în care Bitcoin valora aproape 20.000$. Odată cu căderea prețurilor din 2018, Masayoshi a decis să vândă criptomonede deținute în pierdere.

Investiția a fost făcută la sfatul lui Peter Briger, director al companiei de investiții Fortress Investment Group. Firma s-a implicat pe piața cripto încă din 2013, iar Softbank a achiziționat Fortress în februarie 2017. La acel moment, capitalul gestionat de compania de investiții, ce includea criptomonedele, era de 150 milioane de dolari.

Veniturile anuale ale SoftBank se ridică la 6.3 miliarde de dolari anual și este una dintre cele mai mari conglomerate din lume.

Averea personală a lui Masayoshi se ridică la 18.8 miliarde de dolari, o creștere de 54% în ultimul an.

Softbank investește în blockchain

Cu toate că prețul Bitcoin a scăzut, SoftBank și-a continuat implicarea în industria blockchain și cripto. În septembrie 2018, compania a anunțat că va dezvolta un serviciu de plăți mobile bazat pe tehnologia blockchain. În februarie 2019 au a încheiat un parteneriat cu TBCA Soft pentru lansarea unor servicii de identificare bazate pe blockchain.

De asemenea, a creat un grup de lucru în cadrul unui consorțiu de operatori de telecomunicații, Grupul de studiu Carrier Blockchain Group (CBSG).

Compania japoneză de telecomunicații SoftBank explorează tehnologia de tip blockchain ca o modalitate de îmbunătățire a serviciilor actuale de identificare și autentificare centralizate și fragmentate. Proiectul își propune să utilizeze sistemul de identificare pe mai multe căi (CCIS) al TBCA Soft pentru a permite identificarea și autentificarea bazate pe blockchain.

Directorul SoftBank, Takeshi Fukuizumi, a explicat:

“Presupunem că indivizii ar trebui să creeze identități digitale criptate, în loc să folosească și să stocheze mai multe nume de utilizator și parole pe baze de date cu diferite calități de protecție a vieții private. Lucrăm împreună cu TBCA Soft în rezolvarea problemelor de identificare și autentificare. “


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Fondatorul SoftBank a pierdut 130 milioane $ investind in Bitcoin Fondatorul SoftBank a pierdut 130 milioane $ investind in Bitcoin Reviewed by cryptonews on aprilie 24, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.