Elon Musk se declară fan al DOGECOIN

După câteva luni în care comunitatea cripto a încercat să îi atragă atenția lui Elon Musk, a apărut în sfârșit o reacție. Fondatorul Tesla a declarat pe Twitter că criptomoneda DOGECOIN este (probabil) criptomoneda sa favorită.

Poziție prudentă față de criptomonede

Luna trecută, Elon Musk a făcut primele declarații oficiale cu privire la criptomonede și blockchain. Într-un interviu, el a afirmat că ideea din spatele Bitcoin este genială și că banii de hârtie vor dispărea. Cu toate acestea, a susținut că criptomonedele Proof-of-work consumă prea multă energie.

Comunitatea cripto a încercat în mod repetat să îl atragă pe Elon Musk în campania Lightning Torch, dar fără succes.

Criptomoneda DOGECOIN a reușit însă să îi atragă atenția cu gluma de 1 aprilie de pe Twitter.

CEO-ul DOGECOIN ales prin sondaj

De ziua păcălelilor, contul oficial al DOGECOIN a făcut un sondaj de opinie pentru votarea ”noului CEO al proiectului”. Elon Musk a fost votat de 49% dintre participanți, în defavoarea altor personalități precum Vitalik Buterin, Charlie lee și Marshall Hayner.

Musk a răspuns la sondaj cu declarația

“Cred că DOGECOIN este criptomoneda mea favorită. Este destul de misto.”

Ulterior, gluma a continuat cu Elon schimbându-și profilul de Twitter pentru a se lista drept CEO al DOGECOIN .

Proiect lansat în glumă

Criptomoneda DOGECOIN a fost creată de Jackson Palmer și Billy Markus în 2013. Codul său a fost bazat pe Litecoin, iar ulterior Palmer a eliminat limita de criptomonede ce pot fi minate.

Brandul său a fost inițial o glumă referitoare la cultura meme-urilor – cățelul Shiba Inu este extrem de popular pe internet.

Comunitatea DOGE a crescut rapid, iar criptomoneda are în prezent un market cap de 334.5 milioane de dolari. Există aproape 119 miliarde de DOGE în circulație, iar prețul său este de 0.0028$ în prezent.

În general, DOGE este folosită pentru a recompensa creatorii de conținut de pe internet. Comunitatea a derulat câteva campanii de sponsorizarea a sportivilor olimpici și a unui șofer NASCAR.

Având în vedere popularitatea lui Elon Musk, este de așteptat ca votul său să sprijine extinderea utilizării DOGECOIN 


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Elon Musk se declară fan al DOGECOIN Elon Musk se declară fan al DOGECOIN Reviewed by cryptonews on aprilie 03, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.