Bitcoin depășește 400 milioane de tranzacții

Rețeaua Bitcoin a depășit săptămâna aceasta pragul de 400 milioane de tranzacții de la lansare. Prețul BTC a crescut pe tot parcusul ultimelor două săptămâni. În prezent, Bitcoin se tranzacționează la peste 5200$.


Volumul de tranzacții zilnice a înregistrat de asemenea o creștere substanțială. Valoarea sa a ajuns până la 21 miliarde de dolari în 24 de ore săptămîna trecută.

În ciuda evoluției negative de anul trecut, rețeaua a înregistrat îmbunătățirii majore în această perioadă.

În prezent, rețeaua gestionează 400.000 de tranzacții pe zi. Această cifră este promițătoare, dar este totuși relativ scăzută prin comparații cu marii procesatori de plăți precum VISA, Mastercard și PayPal.

În 10 ani, Bitcoin poate depăși VISA, Mastercard și Paypal

Cercetătorii DailyLight au publicat un raport ce compară activitatea din rețeaua Bitcoin cu cele trei companii. Concluzia a fost că tarifele Bitcoin sunt mult mai mici față de Visa, MasterCard și PayPal.

Din punct de vedere al numărului de tranzacții, cei trei giganți continuă să-l bată pe Bitcoin. Cu toate acestea, avansurile tehnice cu privire la soluțiile de scalare vor inversa ferm statu-quo-ul. Cercetătorii de la DataLight apreciază că dacă rata actuală de dezvoltare continuă, în 10 ani Bitcoin va putea depăși Visa, Mastercard și PayPal.

“În prezent, singurul factor care împiedică dezvoltarea rapidă a rețelei Bitcoin este problema sa de upscaling”,

au concluzionat aceștia.

Extinderea rapidă a rețelei Lightning este un semnal foarte pozitiv pentru viitorul BTC ca “principalul sistem de plăți din lume”.

Cifre mari

400 milioane de tranzacții nu este singura cifră mare din evaluarea Bitcoin. Criptomoneda a contribuit la transferul a peste 3,2 trilioane de dolari numai anul trecut.


Volumul de tranzacții zilnice conform CoinMarketCap, este de aproximativ 15 miliarde dolari și reprezintă aproximativ 27% din total. Market cap-ul Bitcoin reprezintă jumătate din evaluarea totală a pieței cripto de 180 miliarde de dolari.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Bitcoin depășește 400 milioane de tranzacții Bitcoin depășește 400 milioane de tranzacții Reviewed by cryptonews on aprilie 11, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.