8 motive pentru ascensiunea Bitcoin

În cursul zilei de ieri, Bitcoin a crescut semnificativ, ajungând să depășească valoarea de 5000$ pe unele exchange-uri. Analiștii subliniază că, spre deosebire de 2017, Bitcoin are acum 8 motive majore pentru a se menține.

Fundamente mai bune

Orice piață trece prin cicluri ascendete și descendente pentru a se maturiza. Bitcoin a trecut printr-un an foarte dificil, dar cu efecte pozitive. Căderea prețurilor a ajutat piața să elimine speculanții care voiau să se îmbogățească rapid.

Pe de altă parte, în ciuda prețurilor scăzute, utilizarea Bitcoin a crescut constant în ultimele 15 luni. Numărul de tranzacții și rata de hash sunt de asemenea în creștere.

Mai multe rampe fiat

Față de 2017, în prezent există mult mai multe metode de achiziționare a Bitcoin. Rampele fiat pentru piața cripto s-au inmulțit semnificativ. Acestea include exchange-uri care permit achiziționarea de BTC cu valute fiat precum Binance și OKEx. Aplicația Square Cash face cumpărarea de Bitcoin chiar mai ușoară decat Coinbase. Si in Romania exista sase schimburi de criptomonede si sute de ATM-uri.

Platformele cu milioane de utilizatori listează în prezent mult mai multe criptomonede și și-au îmbunătățit interfețele. În plus, plata salariilor în Bitcoin a devenit mai simplă. Companii precum Trexor, Mycelium, Exodus și Blockstream Green Wallet ajută angajatorii să distribuie criptomonedele mult mai ușor.

În viitorul apropiat, investitorii instituționali vor avea posibilitatea de a utiliza contractele futures Bitcoin oferite de Bakkt. Per ansamblu, piața cripto este mai conectată la piața financiară tradițională.

Mai puține escrocherii

Comparativ cu 2017, există mai puține scams pe piața cripto. În mare parte, acest lucru se datorează faptului că autoritățile de reglementare acordă mai multă atenție pieței. Schemele precum BitConnect, Pincoin, OneCoin, Centratech și altele au fost scoase la iveală. Investitorii au învățat lecții importante cu privire la selecția proiectelor în care bagă bani.

Încă mai există riscuri asociate cu păstrarea cheilor private și hackeri, dar, în ansamblu, există mai multă educație. Oamenii sunt mai conștienți de necesitatea utilizării unor mecanisem de protecție, iar acest aspect duce la mai multa siguranta atunci cand investești în Bitcoin.

Utilitate dovedită

Crizele economice din anumite țări au demonstrat utilizarea Bitcoin ca metodă de plată. De la Venezuela la Africa de Sud și Turcia, oamenii învață să utilizeze criptomonedele. Inflația explozivă din Venezuela, de exemplu, a provocat o explozie a activității pe site-uri precum LocalBitcoins.

Bitcoin le-a permis cetățenilor să își protejeze economiile, să transfere bani internațional și să își cumpere cele necesare. De asemenea, organizațiile precum BitGive au facilitat acceptarea BTC ca donații. Criptomonedele sunt utilizate pentru a finanța spitalele și orfelinatele.

Scalarea

Problema scalării în rețeaua Bitcoin s-a redus odată cu creșterea utilizării rețelei Lightning. În prezent, aceasta are o capacitate de 1000 BTC și crește în fiecare săptămână. Este un rezultat excelent atins la doar un an de la lansare.

Adopția în masă nu va mai provoca blocajul din trecut, ce a generat comisioane mari și timpi de așteptare prelungiți.

4000 de ATM-uri Bitcoin

În 2018, numărul de ATM-uri Bitcoin s-a dublat de la 2000 la peste 4000. Acesta este un semnal pozitiv pentru viitorul criptomonedei deoarece simplifică achiziția și sprijină adopția.

Mai mult sprijin de la personalități importante

Utilizarea Bitcoin a devenit un subiect de conversație normal în cercuri importante. De la comisari SEC ce fac declarații în favoarea sa, până la candidați la președinția Statelor Unite. Bitcoin are prieteni sus-puși.

Scandalurile în care au fost implicate băncile și companii importante pecum Facebook și Google au sprijinit revoluția cripto. Din ce în ce mai mulți oameni conștientizează problemele sistemului actual și se alătură cripto-entuziaștilor.

20.000 este o valoare realistă

Să nu uităm că Bitcoina ajuns în trecut la 20.000$. La momentul respectiv, nimeni nu credea că acest lucru este posibil. Acum această valoare pare să fie doar un prag psihologic, pe care Bitcoin are toate șansele să îl atingă din nou.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
8 motive pentru ascensiunea Bitcoin 8 motive pentru ascensiunea Bitcoin Reviewed by cryptonews on aprilie 03, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.