Tim Draper face pariu pe Bitcoin cu președintele Argentinei

Investitorul Tim Draper a făcut un pariu legat de Bitcoin cu președintele Argentinei. După o întâlnire ce a avut loc săptămâna trecută cu președintele Mauricio Macri, susținătorul Bitcoin a afirmat:

”Am vorbit despre Bitcoin și devalorizarea peso-ului și am propus un pariu. Dacă Peso va ajunge să valoreze mai mult decât Bitcoin, o să dublez investiția pe care o fac în Argentina. Dar dacă Bitcoin va câștigat o rată mai mare decât peso-ul, ar fi trebuit să-l declare drept monedă națională. Aceasta ar fi o decizie perfectă, deoarece există o lipsă de încredere în moneda națională.”

Bitcoin si Blockchain sunt o revoluție de marimea Internetului

În urma întâlnirii, Draper și-a explicat poziția pro-cripto în interviul acordat presei argentiniene. El a declarat că Bitcoin si blockchain sunt o revoluție mai mare decât internetul.

Draper a susținut de asemenea că acum este momentul potrivit pentru adoptarea tehnologiei în Argentina. Acest lucru va aduce schimbări complete în sectorul bancar, al comerțului și al sistemelor financiare.

“… Prin blockchain, construiești un contract și cu bitcoin poți să te asiguri că plătești prima și să te poți asigura că cineva care face o reclamație primește plata imediat”,

a explicat el.

Această tehnologiei poate fi utilizată de asigurările sociale, de asigurările de sănătate și de toate serviciile pentru care guvernul a fost responsabil de-a lungul istoriei.

Guvernul din Argentina și-a demonstrat interesul pentru implementarea tehnologiei blockchain. La începutul lunii martie, guvernul a fost de acord să co-investească în proiecte de tip blockchain care sunt susținute de laboratoarele Binance Labs. Directorul executiv al Binance, Changpeng Zhao, a lăsat de înțeles că planifică înființarea unui nou exchange cripto în Argentina.

Bitcoin va ajunge la 250.000 de dolari în 2022

În cadrul interviurilor, Draper și-a reiterat poziția optimistă cu privire la Bitcoin, prezicând că va ajunge la 250.000 de dolari între 2022. De asemenea, criptomoneda va reprezenta 5% din cota globală a tuturor piețelor. El a explicat că, odată ce vor avea ocazia utilizeze criptomoneda, populația o va alege în defavoarea peso sau a altor valute. Spre deosebire de valutele fiat, Bitcoin este “descentralizat și deschis, lipsit de fricțiune și global”.

Argentina se confruntă cu o criză economică

În ultimii ani, Argentina s-a confruntat cu o criză economică prelngită și cu devalorizarea monedei naționale, peso. De asemenea, similar cu multe alte țări în curs de dezvoltare, tinerii inteligenți și educați părăsesc Argentina în favoarea altor țări ce oferă locuri de muncă mai bine plătite. Așa numitul fenomen ”brain drain” are potențialul de a afecta grav economia pe termen lung.

Între timp, populația din Argentina s-a demonstrat deschisă în privința utilizării criptomonedelor. Conform datelor Coin Dance, volumul tranzacțiilor săptămânale pe LocalBitcoins a ajuns la 8 milioane de pesos (echivalentul a 200.0000 USD).


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Tim Draper face pariu pe Bitcoin cu președintele Argentinei Tim Draper face pariu pe Bitcoin cu președintele Argentinei Reviewed by cryptonews on martie 26, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.