PUBLISH – platformă blockchain dedicată jurnalismului descentralizat

O nouă inițiativă de utilizare a tehnologiei blockchain în domeniul jurnalismului a fost lansată în Coreea de Sud. PUBLISH este o platformă bazată pe blockchain-ul NEM ce dorește să promoveze un nou sistem de creare de știri.

Industria presei se schimba. Marketingul digital este in crestere, pana in 2020 cifrele arata ca se va ajunge la o piata de 300 miliarde de dolari. Probleme de continut sunt multe si greu de rezolvat, iar dominatia gigantilor este este foarte mare. Compania PUBLISH propune un sistem in special pentru editori si jurnalisti independenti.

Proiectul oferă un sistem de gestionare a conținutului bazat pe blockchain și un sistem de publicare end-to-end pentru generația următoare de jurnaliști.

Platformă de management descentralizat a știrilor

PUBLISHsoft combină software-ul de presă digitală de ultimă oră cu tehnologia de tip blockchain. Platforma oferă șapte servicii conexe pentru publicații:


  • CMS bazat pe cloud – reporterii pot utiliza un sistem eficient de management a informațiilor;
  • Gestiunea și analiza reclamelor – monetizarea conținutului prin utilizarea tokenurilor proprii;
  • Șabloane de site web – atât pentru versiunea de web, cât și versiuni mobile de site-uri de știri;
  • Comment hosting – platforma oferă opțiunea de comentarii și un sistem de recompense din partea cititorilor pentru jurnaliștii ce publică conținut de calitate;
  • Depozitare distribuită – Editorii pot stoca conținutul hypermedia pe o rețea securizată și distribuită peer-to-peer;
  • Notarizarea blockchain – articolele sunt criptate și stocate pe blockchain, putându-se astfel urmări istoricul de modificări;
  • Emiterea de tokenuri – Editorii își pot lansa propriul token bazat pe protocolul PUBLISH și pot atrage capital printr-un ICO.

Proiect dezvoltat de KChain și dedicat jurnalismului descentralizat

Echipa din spatele platformei PUBLISH este formată din specialiștii blockchain de la Kchain și TokenPost.

KChain este o companie specializată în aplicarea, integrarea și întretinerea tehnologiei blockchain pentru companii. Firma oferă consultanță pentru companii, educație sistemică și servicii de asigurare a drepturilor de proprietate intelectuală.

TokenPost este un important furnizor de știri și analize privind tendințele și companiile din ecosistemul blockchain din Coreea de Sud.

Cele două echipe au decis să colaboreze pentru a implementa tehnologia blockchain în domeniul jurnalismului.

Parteneriat strategic cu EtherLab

Compania de marketing EtherLab s-a alaturat aliantei PUBLISH printr-un acrod de afaceri. Cele doua companii vor colabora in activitatile de continut. Kim Kyong-soo, CEO la EtherLab, a declarat:

“Vom munci mult mai strans cu compania PUBLISH si impreuna vom depasi iarna lunga prin care trece industria”.

Sonny Kwon, CEO la compania PUBLISH declara:

“EtherLab este cea mai mare companie de marketing bazata pe blockchain din Coreea. Vom face tot posibilul pentru a promova semnificatia tehnologiei prin acest parteneriat”.

Prima aplicație practică – tokenul TokenPost Coin (TPC)

Primul proiect implementat pe platforma PUBLISH este TokenPost Coin (TCP). Utilizatorii vor putea utiliza TPC emis numai după ce au aderat la ecosistemul TokenPost.

Tokenul poate fi folosit pentru a plăti pentru participarea la conferințele sponsorizate de TokenPost. De asemenea, poate fi utilizat pentru plata cursurilor blockchain și pentru a achiziționa produse din magazinele acestora. În plus, utilizatorii vor fi recompensați cu TCP pentru participarea la conferințe și pentru contribuțiile de conținut.

Compania intenționează, de asemenea, să furnizeze servicii de certificare și de autentificare personală prin sistemul Apostille al blockchain-ului NEM.

Valoarea tokenului TPC este de 1 dolar, iar volumul total de tokenuri emise este de 1 miliard. Publicul va putea achiziționa 20% dintre tokenurile disponibile.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
PUBLISH – platformă blockchain dedicată jurnalismului descentralizat PUBLISH – platformă blockchain dedicată jurnalismului descentralizat Reviewed by cryptonews on martie 15, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.