Plată Lightning trimisă prin radio

Pentru prima dată, doi dezvoltatori au reușit să transmită Bitcoin prin unde radio, cu ajutorul rețelei Lightning.

Organizat pe Twitter în acest weekend, tranzacția a fost trimisă de Rodolfo Novak, co-fondator al start-up-ului CoinKite. Destinatarul a fost dezvoltatorul și jurnalistul Bloomberg Elaine Ou.

Tranzacția s-a realizat între Toronto, Canada și San Francisco, California.

Tehnologia radio este frecvent folosită pentru difuzarea de muzică sau radio, dar este capabilă să facă mult mai mult decât atât. După cum au arătat cei doi dezvoltatori, radioul poate fi, de asemenea, utilizat pentru a crește rezistența rețelei Bitcoin.

“Bitcoin face radio la modă din nou!”

a transmis Ou pe Twitter după ce a trimis tranzacția la Novak.

O soluție pentru infrastructură

Trimiterea de bitcoin prin radio nu este doar distractiv. Unii cercetători susțin că de fapt are un caz de utilizare necesar.

Ideea de a trimite Bitcoin prin unde radio a fost lansată inițial de Nick Szabo, inventatorul contractului inteligent. Ou și Szabo au prezentat ideea în 2017 la conferința Scaling Bitcoin din San Francisco. Ei au argumentat că ar putea contribui la construirea rezistenței la atacurile de partiție.

Conceptul de bază este că internetul poate fi cenzurat, dar nu este singura formă de tehnologie care poate fi folosită pentru a trimite date dintr-o parte a lumii la alta.

“Ideea este aplicabilă în cazul în care China decide să cenzureze Bitcoin prin Great Firewall. De asemenea, este utilă în zonele precum Coreea de Nord, unde nu există internet “,

a explicat Ou.

Unii actori din ecosistemul cripto au încercat să aplice soluții costisitoare. De exemplu, Blockstream folosește sateliți dedicați pentru a transmite Bitcoin în toată lumea.

Radio-ul este o soluție, dar există limite ale conceptului.

“A fost o demonstrație amuzantă, dar evident nerealistă pentru că am coordonat totul online înainte de a trimite semnalele radio”,

a recunoscut Ou.

Ea a explicat complicațiile:

“Echipamentul este în prezent partea dificilă: aveți nevoie de un radio care să susțină aceste frecvențe. Cea mai ieftină cale este cu un radio definit de software, care costă de la aproximativ 200 de dolari pentru versiunea ce poate transmite semnale de putere redusă sau până la mii de dolari pentru un transmițător de mare putere. “


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Plată Lightning trimisă prin radio Plată Lightning trimisă prin radio Reviewed by cryptonews on martie 06, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.