Investigația QuadrigaCX ararta că lipsesc 100 de milioane de dolari în criptomonede

Exchange-ul canadian QuadrigaCX a anunțat, la sfârșitul lunii ianuarie, că datorează clienților aproape 200 de milioane de dolari. Reprezentanții companiei au declarat că majoritatea criptomonedele au devenit inaccesibile odată cu decesul fondatorului. Aparent, Gerald Cotten păstra majoritatea depozitelor în cripto în portofele offline și era singurul care deținea cheile private.

Quadriga a apelat la autoritățile judiciare din Canada pentru a declara falimentul. Firma de audit ErnstYoung (EY) a fost numită pentru a realiza investigații și a căuta fondurile dispărute.

EY își publică raportul

Auditorul a identificat în mod oficial șase adrese de portofel offline deținute de Quadriga, dintre care cinci au fost identificate anterior de cercetători independenți. Soldul total al acestor cinci portofele era de 104 bitcoin sau aproximativ 400.000 de dolari.

Cea de-a șasea adresă EY nu conține în prezent criptomonede. Cu toate acestea, 31 de BTC (118.000 dolari) au fost transferate pe 3 decembrie, cu doar câteva zile înainte de moartea lui Cotten.

Asta înseamnă că 26,350 bitcoin (in valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari) datorate clienților nu se află în aceste porofele:

“Monitorul a interogat solicitanții cu privire la motivul lipsei rezervei de criptomonede în portofelele Bitcoin Cold identificate. Până în prezent, Solicitanții nu au reușit să identifice un motiv pentru care Quadriga au încetat să utilizeze portofelele offline utilizate pentru depozite din aprilie 2018. Monitorul și Managementul vor continua să revadă baza de date Quadriga pentru a obține informații suplimentare.”

EY nu a indicat dacă ar putea exista și alte portofele în afară de cele sase publicate vineri, deși toate erau dedicate păstrării Bitcoin. Este de așteptat să existe și altele pentru păstrarea celorlalte criptomonede tranzacționate de platformă.

Sume păstrate în 14 exchange-uri

Auditorul a afirmat de asemenea că exchange-ul a deținut conturi în 14 exchange-uri ce nu au fost nominalizate. Conform raportului EY, până în prezent patru dintre acestea au răspuns la cererea de informații. Unul dintre exchange-uri a returnat o cantitate ”nesemnificativă” de criptomonede.

În prezent, auditorul încearcă să obțină o citație pentru a obține datele stocate pe Amazon Web Services.

Cotten pare să fi creat un cont la AWS pentru a stoca datele Quadriga. La fel făcut și Jose Reyes, proprietarul și operatorul a două procesoare de plată utilizate de exchange. Potrivit raportului, AWS nu poate furniza informații suplimentare deoarece Cotten a folosit un cont personal pentru platformă.

În special, Monitorul caută înregistrări contabile sau un fel de registru care să poată verifica conturile și balanțele controlate de Quadriga. Până în prezent, compania a obținut acces la anumite solduri ale contului de utilizator și informații despre tranzacții.

“Monitorul consideră că este absolut necesar ca o copie a datelor platformei Quadriga să fie susținută și asigurată cât mai curând posibil. Datele platformei vor sprijini investigația continuă a Monitorului privind afacerile și potențialele active ale Quadriga care pot fi recuperabile în beneficiul părților interesate ale solicitanților “,

se arată în raport.

Între timp, utilizatorii care doresc să își recupereze fondurile de pe platformă trebuie să depună o cerere la firmele de avocatură Miller Thomson și Cox & Palmer. Acestea au fost selectate de autorități pentru a reprezenta creditorii QuadrigaCX.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Investigația QuadrigaCX ararta că lipsesc 100 de milioane de dolari în criptomonede Investigația QuadrigaCX ararta că lipsesc 100 de milioane de dolari în criptomonede Reviewed by cryptonews on martie 04, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.