Initial Exchange Offering (IEO) – noul trend pentru proiectele cripto

După valul de ICO-uri, un nou trend se manifestă pe piața cripto. Mai multe exchange-uri au început să ofere opțiunea de Initial Exchange Offering (IEO).

IEO versus ICO

În multe moduri, un IEO este similar cu un ICO. Atât IEO, cât și ICO permit companiilor sau start-up-urilor să vândă tokenuri investitorilor dispuși să finanțeze proiectul.

În cazul Initial Coin Offering (ICO), vânzătorul este dezvoltatorul, care colectează banii sau criptomonedele direct. În cazul IEO, start-up-urile pot conduce procesul de strângere de fonduri bazându-se pe un exchange.

În timpul unui Initial Exchange Offering (IEO), investitorii pot transmite fondurile direct la portofelul de pe exchange sau la contractul inteligent. Acesta va trimite tokenurile utilizatorilor. Prin urmare, exchange-ul este responsabil pentru gestionarea contractului inteligent care acceptă fonduri în schimbul tokenurilor.

Avantajele IEO

Unul dintre principalele avantaje ale IEO este că oferă un sistem simplificat pentru cei care doresc să-și lanseze proiectul.

Bazându-se pe expertiza exchange-urilor pentru a organiza vânzarea de tokenuri în timp util și sigur, start-up-urile sunt protejate de complicații. Celălalt avantaj major este faptul că majoritatea exchange-urilor realizează verificări AML / KYC ale utilizatorilor.

IEOs sunt benefice atât pentru dezvoltatorii proiectului, cât și pentru platformele exchange. Pentru majoritatea investitorilor, cumpărarea de tokenuri de pe un exchange prezintă mai multă încredere.

Având în vedere prevalența fraudei în industria Initial Coin Offering (ICO), verificările realizate de exchange înainte de listarea proiectului oferă o siguranță suplimentară.

Pentru platforme, derularea de IEO înseamnă, de obicei, o expunere mai mare și o relație mai bună cu cumpărătorii de tokenuri. Finalizarea cu succes a unui IEO are ca rezultat câștiguri substanțiale și acces la piețe noi și, eventual, exclusive. Acestea au ca rezultat creșterea lichidității, unul dintre cele mai importante aspecte ale activității oricărui exchange.

Binance Launchpad, Bittrex și OK Jumpstart de la OKEx

Până acum, dintre platformele populare, Binance Launchpad a fost singura care a lansat IEO-uri de succes. Vânzările de tokenuri pentru Bittorrent și Fetch.ai s-au încheiat în timp record.

Având în vedere succesul acestor lansări, alte platforme au lansat soluții similare. Bittrex nu a avut un început prea bun, anulând lansarea proiectului RAID cu câteva ore înainte de start.

OKEx a anunțat de asemenea lansarea platformei IEO OK Jumpstart, iar Kucoin planifică să lanseze Spotlight.

IEO are potențialul de a contribui la restabilirea imaginii ICO-urilor, afectată de numărul mare de escrocherii din ultimii ani. Cu toate acestea, noul mecanism ce folosește exchange-urile ca intermediari ar putea fi suficient pentru a aduce industria înapoi la viață.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Initial Exchange Offering (IEO) – noul trend pentru proiectele cripto Initial Exchange Offering (IEO) – noul trend pentru proiectele cripto Reviewed by cryptonews on martie 18, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.