Fostul președinte al CFTC solicită elaborarea de legislație pentru criptomonede

Fostul președinte al CFTC, Timothy Massad, a publicat recent un raport în care subliniază necesitatea de legislație pentru criptomonede. În prezent, Massad este profesor în cadrul Universității Harvard.

Raportul poartă titlul “Este timpul să consolidăm reglementarea cripto-activelor”și a fost publicat în revista institutului Brookings. Acesta subliniază nevoia de o mai bună reglementare a monedelor digitale. Să combată utilizarea ilicită a acestora, precum și măsurile de reducere a riscului de atacuri cibernetice. Raportul oferă, de asemenea, recomandări directe privind îmbunătățirea reglementărilor existente privind criptomonedele.

Lacunele legislative facilitează frauda și atacurile asupra exchange-urilor

Massad susține că există lacune serioase în reglementarea activelor criptate care contribuie la fraudă și la protecția slabă a investitorilor. În parte, acest lucru se datorează faptului că standardele tradiționale cerute pentru intermediarii de pe piața valorilor mobiliare și instrumentelor financiare derivate nu se aplică platformelor de tranzacționare cu criptomonede.

Ca o consecință, exchange-urile cripto sunt vulnerabile la fraudă și manipulare, precum și la conflicte de interese.

Fostul președinte CFTC subliniază nevoia de reglementare pentru a minimiza riscul operațional și a pune în aplicare măsuri de protecție a sistemului. Raportul subliniază că supravegherea insuficientă creează riscuri mai mari în ceea ce privește securitatea cibernetică. De asemenea, facilitează tranzacțiile ilegale, ceea ce duce la mai multe atacuri de tip hacking.

Nu este nevoie de o agenție specializată

Massad sugerează că Congresul SUA trebuie să abordeze problemele menționate mai sus, prin elaborarea de legislație specifică. Aceasta s-ar aplica platformelor de tranzacționare și tuturor intermediarilor care operează pe piață.

Atât Comisia de Valori Mobiliare și de Schimb (SEC), cât și CFTC sunt considerate suficient de competente pentru a reglementa industria. Așadar, nu este nevoie să se creeze o agenție separată dedicată criptomonedelor.

Raportul susține că SEC va trebui să fie responsabil pentru reglementarea circulației criptomonedelor. A platformelor de tranzacționare, custozilor, brokerilor și consilierilor cripto.

Legislație pentru criptomonede: Reguli generale, completate de auto-reglementare

De asemenea, legislația ar trebui să stabilească principii de bază, mai degrabă decât reguli specifice.

Fostul președinte CFTC susține că o metodă similară a afost adoptată pentru contractele futures și crowdfunding. De asemenea, el a adăugat că industria ar trebui să continue să-și dezvolte propriile standarde de autoreglementare.

În ianuarie, Jeremy Allaire, CEO și co-fondator al Circle, a declarat că cel mai mare obstacol de reglementare cu care se confruntă criptomonedele în prezent este lipsa de claritate din partea SEC.

“Cel mai mare și mai important obstacol de reglementare cu care ne confruntăm este lipsa unor orientări specifice din partea SEC privind modul de clasificare a diverselor active criptate. Noi credem că multe sunt în mod clar valute și mărfuri. Trebuie să existe mai multă specificitate cu privire la ceea ce sunt cu adevărat titluri de valoare. Acest lucru poate debloca o mulțime de activitate de pe piață, și, de asemenea, permite în mod clar creșterea unei piețe pentru tokenuri bazate pe titluri de valoare. “


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Fostul președinte al CFTC solicită elaborarea de legislație pentru criptomonede Fostul președinte al CFTC solicită elaborarea de legislație pentru criptomonede Reviewed by cryptonews on martie 20, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.