Europol derulează o campanie împotriva dark web

Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în Domeniul Legii, cunoscută sub numele de Europol, a anunțat o nouă campanie mondială împotriva utilizatorilor darkweb.

Europol a realizat un parteneriat permanent cu autoritățile de aplicare a legii din Canada, Statele Unite și statele membre ale Uniunii Europene pentru a viza cumpărătorii și vânzătorii de produse ilegale.

Anunțul a fost publicat pe site-ul web al Europol și descrie progresul represiunii până în prezent.

Operațiunea de eliminarea a darkweb

În cursul acestei operațiuni, agențiile internaționale de aplicare a legii au efectuat 61 de arestări. Au închis 50 de conturi darkweb folosite pentru activități ilegale. Au fost executate 65 de mandate de percheziție și au fost confiscate 299,5 kg de droguri, 51 de arme de foc si peste 6,2 milioane de euro. Dintre acestea, 4 milioane de euro au fost criptomonede, 2,2 milioane euro în numerar și 35,000euro în aur.

Ținta campaniei sunt vânzătorii de bunuri contrafăcute și bani. Droguri, criminalitate informatică, fraudă de documente, traficanții de ființe umane, traficanții de arme de foc și explozibili.

Avertisment Europol

”Darkweb este o parte a internetului, care este accesibilă numai prin software special, cum ar fi Tor (The Router Onion). Deși oferă un mediu sigur pentru confidențialitatea și libertatea personală, este și un mediu fertil pentru infractori și pentru activitățile ilegale individuale. Investigarea acestor activități ilegale online a devenit o prioritate pentru aplicarea legii în întreaga lume. Deși este posibil să aveți un nivel mai ridicat de anonimat pe darkweb, aveți încă o identitate. Aplicațiile folosite nu sunt o mantie de invizibilitate sau un vaccin de imunitate împotriva legii”

avertizează Europol.

O istorie întunecată

Istoria darkweb a fost asociată cu Bitcoin în vremurile de început ale criptomonedei. În 2012 și 2013, până la 7% din valoarea totală a tranzacțiilor a fost legată de piețele darknet, în special de Silk Road. Deși acest procent a scăzut considerabil, activitatea de pe piața neagră aproape s-a dublat anul trecut, conform analizei Chainalysis.

După închiderea Silk Road în 2013, mai multe site-uri au încercat să îl înlocuiască. Piața Hansa a fost închisă în 2017, în urma unei operațiuni comune de aplicare a legii a agențiilor.  Dream Market, posibil cel mai popular site web întunecat de astăzi, a anunțat că își va înceta activitatea în aprilie 2019. Este foarte probabil ca decizia să fi fost luată din cauza presiunii exercitate de Europol.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Europol derulează o campanie împotriva dark web Europol derulează o campanie împotriva dark web Reviewed by cryptonews on martie 29, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.