Companiile din Elveția continuă să adopte Bitcoin ca metodă de plată

Elveția s-a remarcat pentru atitudinea pozitivă față de criptomonede, iar comercianții locali demonstrează de asemenea deschidere către Bitcoin. Săptămâna aceasta, două companii populare au anunțat introducerea criptomonedelor ca metodă de plată: hotelul de cinci stele Dolder și rețeaua de dealeri auto Autohaus Kessler.

Hotelul Dolder este localizat în hub-ul finnanciar din Zurich. Kessel are filiale în Zug, așa-numita Crypto-Valley și în mai multe localități din nordul Italiei.

Colaborare cu Inapay

Cele două companii vor accepta criptomonede prin intermediul aplicației mobile de plăți Inapay. Aceasta va fi lansată în următoarele două luni și va permite tranzacții cu BTC și ETH.
Inapay a fost lansată de firma Inacta, in colaborare cu platforma financiară elvețiană Bity.

Dolder și Kessel sunt primii dintre comercianții ce vor integra noul sistem de plăți. Inapay promite mai multe colaborări până la sfârșitul anului.

Lucas Betschart, șeful departmanetului tehhnologic al Inacta și președinte al Asociației Bitcoin din Elveția, a declarat:

“Bitcoin redevine un mijloc de schimb”.

Poziția sa este confirmată de evoluțiile recente. De exemplu, la începutului lunii martie, Digitec-Galaxus, “Amazon-ul elvețian”, a anunțat că va accepta plăți în Bitcoin.

Schimbări în obiceiurile cripto-entuziaștilor

Odată cu scăderea prețurilor criptomondelor, piața a înregistrat schimbări majore în atitudinea utilizatorilor. Aceștia au preferat să își păstreze Bitcoin sau să profite de prețurile scăzute pentru a acumula mai mult.

Dacă în perioada de glorie speculanții foloseau fondurile pentru a achiziționa produse de lux, acum majoritatea preferă să HODL. În ultimele luni, prețul Bitcoin a înregistrat o stabilitate semnificativă. Criptomoneda a reușit să se mențină în jurul valorii de 4000$ în ultimele două săptămâni.


Această evoluție dă speranțe comunității că situația s-a normalizat, astfel încât Bitcoin poate fi din nou folosit pentru cumpărături. Cel puțin în Elveția, publicul larg va avea ocazia să afle despre criptomonede. Începând de săptămâna aceasta, compania Bitcoin Suisse va derula o campanie de reclamă în Aeroportul din Zurich.

Cei 11 milioane de călători ce ajung în Elveția vor fi vor fi întâmpinați cu anunțuri pentru serviciile sale. Printre acestea se numără investițiile și plățile prin criptomonede.
Companiile din Elveția continuă să adopte Bitcoin ca metodă de plată Companiile din Elveția continuă să adopte Bitcoin ca metodă de plată Reviewed by cryptonews on martie 28, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.