Andrew Yang ar putea provoca creșterea prețului Bitcoin

Andrew Yang este unul dintre posibilii candidați la președinția Statelor Unite, cunoscut pentru poziția sa pro-cripto. Planul său economic are potențialul de a provoca creșterea majoră a prețului Bitcoin.

Mai exact, Andrew Yang promite un venit universal de bază pentru toții americanii, în valoare de 1000$ pe lună.

Acest plan va genera natural creșterea inflației, deorece se va baza pe emiterea de dolari. O consecință a acestui fapt va fi creșterea prețurilor în ansamblu, iar Bitcoin va urma același trend.

Prețul Bitcoin ar crește și deoarece oferta sa este limitată la 21 milioane. Conform legii lui Gresham, ”banii răi” vor stimula adopția ”banilor buni”. In acest caz, Bitcoin va fi preferat ca depozit de valoare, deoarece dolarul american s-ar deprecia constant.

Venitul Universal de Bază, efect pozitiv asupra Bitcoin

Candidatul democrat Andrew Yang se descrie ca “antreprenor serial” și “opusul” actualului președinte Donald Trump.

Schema sa de susținere a economiei sociale este în prezent un subiect fierbinte al dezbateriilor social media:

“Venitul universal de bază este o politică în care fiecare membru al unei societăți, în acest caz, fiecare cetățean american, obține suficienți bani pentru a-și satisface nevoile de bază”,

a explicat Yang într-un videoclip promoțional.

“Deci, în planul meu, Dividendul Libertății, fiecare cetățean în vârstă de 18 ani din SUA va primi 1000 de dolari pe lună și va fi liber să facă ce vrea cu ei”.

Criticii ideii înaintate de Yang spun că acest plan va genera creșterea deficitului bugetar, care este deja foarte ridicat. Cu toate acestea, există și membrii ai comunității cripto care susțin ideea.

Unii cripto-entuziaști îl susțin pe Andrew Yang

Yang este cunoscut ca susținător al unor concepte economice inovatoare, care de obicei au fost limitate la zone de nișă ale societății.

De exemplu, Yang și-a declarat în mod public susținerea sa pentru Bitcoin încă din 2013. Anul trecut, el a început să accepte sponsorizări în criptomonede pentru campania sa prezidențială.

Propunerea sa de introducere a venitului universal de bază a atras laude din partea comunității cripto.

După câteva discuții pe Twitter cu privire la modul în care va finanța Dividendul Libertății, Andrew Yang a câștigat sprijinul lui Max Keizer. El este un cunoscut susținător al Bitcoin care a fost dintotdeauna extrem de critic la adresa economiei bazată pe datorii din SUA.

Alte reacții la propunerea lui Yang au venit de la investitorul cripto cunoscut sub numele de Vortex.

Acesta a lăudat ideea ca fiind “bazată pe logică și date”.

Andrew Yang a folosit social media pentru a explica detaliile conceptului:

”Plata pentru Dividendul Libertății este mult mai ușoară decât cred mulți. Nu ar produce prea multă inflație, ar fi bine pentru afaceri și ar ajuta milioane de americani să aibă oportunități mai bune în viață. Companiile bune investesc în oamenii lor. Este timpul să facem același lucru.”


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Andrew Yang ar putea provoca creșterea prețului Bitcoin Andrew Yang ar putea provoca creșterea prețului Bitcoin Reviewed by cryptonews on martie 25, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.