Putin cere guvernului să adopte legislația cu privire la bunurile digitale până în iulie

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut oficial guvernului să adopte legislația cu privire șa bunurile digitale până pe 1 iulie. Solicitarea a fost publicată pe site-ul oficial al președinției.

Duma de stat (echivalentul Parlamentului) din Rusia a amânat anul trecut pachetul de legi cu privire la criptomonede și blockchain. Inițial, cele trei legi au fost aprobate de camera inferioară a Dumei în mai 2018. Ulterior, au fost returnate pentru modificări, iar ultima versiune elaborată în toamnă a fost respinsă de majoritatea reprezentanților industriei.

În această variantă, toți termenii legați de tokenuri și criptomonede au fost înlocuiți cu ”bunuri digitale”, iar orice referire la minare a fost eliminată. O astfel de lege ar fi complet inutilă deoarece nu oferă claritatea necesară pentru a sprijini dezvoltarea ecosistemului cripto în Rusia.

Putin își pierde răbdarea.

Președintele rus a cerut încă de anul trecut adoptarea legislației cu privire la criptomonede, cu termen inițial în iulie 2018. El a cerut guvernului să stabilească reglementări pentru comerțul cu Bitcoin (BTC) și alte criptomonede, ofertele inițiale de monede (ICO) și minare.

În luna ianuarie a acestui an, primul ministru rus, Dmitry Medvedev, a subliniat că evoluția descendentă a prețurilor de pe piața cripto nu este un motiv pentru a ignora legislația:

“Declinul pieței nu este un motiv să îngropați [criptomonedele]. Există atât o parte strălucitoare, cât și o parte întunecată, precum în orice fenomen social și orice instituție economică. Ar trebui să monitorizăm cu atenție ce se întâmplă în spațiu.”,

a afirmat el.

Ministrul de Justiție rus nu consideră necesară definirea criptomonedelor

Alexander Konovalov, ministrul Justiției al Rusiei, a susținut că este prea devreme pentru a formaliza legislația cripto. Konovalov susține că, în conformitate cu Constituția rusească, criptomonedele nu pot fi folosite ca metodă de plată în țară. Din acest motiv, nu consideră necesară definirea legală a acestora.

Putin pare să fie de altă părere, iar opinia sa este susținută de numeroși membri din Duma de stat.

Industria cripto din Rusia crește, chiar dacă legislația a rămas în urmă

Între timp, proiectele ICO originare din Rusia sunt pe locul trei în lume, cu 7.67%, conform ICO Watchlist. Cu toate acestea, jumătate din cele 300 de milioane de dolari strânse de ICO-uri în Rusia în 2017 au intrat în scheme piramidale, potrivit ziarului rus Izvestia. Este clar că țara are nevoie de legislație clară ce pedepsește astfel de comportamente.

Curtea Supremă a Rusiei a inclus utilizarea ilicită a criptomonedelor în lista infracțiunilor penale legate de spălarea banilor. Instanța a introdus noi amendamente la decretul împotriva spălării banilor (AML) în luna februarie a acestui an. Aceste clarificări se referă la articolele din Codul penal rus, dedicate legalizării bunurilor achiziționate prin mijloace criminale.

Rămâne însă de văzut dacă ordinul lui Putin va fi îndeplinit de guvern. Recent, revista Rambler a raportat că Duma de Stat a Rusiei intenționează să revizuiască și să adopte noi reglementări privind criptomonedele în luna martie.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Putin cere guvernului să adopte legislația cu privire la bunurile digitale până în iulie Putin cere guvernului să adopte legislația cu privire la bunurile digitale până în iulie Reviewed by cryptonews on februarie 28, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.