Plata salariilor în Bitcoin, o opțiune pentru angajatori

Odată cu creșterea popularității criptomonedelor, mulți angajați doresc să fie plătiți în Bitcoin, conform studiilor efectuate de companiile specializate. Pentru companiile ce doresc să le îndeplinească această dorință, există o serie de variante.

Cea mai simplă metodă este utilizarea unui serviciu specializat oferit de companii precum Bitwage sau firme de contabilitate ce oferă acest serviciu.

Bitwage, monopol pe piața salariilor în cripto

Începând in 2017, Bitwage oferă opțiunea de gestionare a salariilor pentru companiile ce doresc să își plătească angajații în Bitcoin. Până în prezent, firma are 200 de angajatori ce folosesc acest serviciu pentru plata angajaților internaționali. Salariile acestora sunt virate în maxim 48 de ore indiferent unde sunt localizați.

În 2014, Bitpay a oferit o opțiune similară, un API care permitea integrarea în programele de contabilitate pentru plata salariilor in Bitcoin. În prezent însă, opțiunea nu mai este menționată pe site-ul oficial.

Atenție la impozite

Principala problemă când vine vorba despre plata salariilor în Bitcoin este calculul impozitelor. Angajații care lucreaza în alte țări plătesc taxe diferite, ceea ce necesită adaptarea programului în funcție de legislația locală. De asemenea, unele țări nu permit plata salariilor în criptomonede, deoarece acestea nu sunt recunoscute ca formă de plată.

Un alt criteriu important este interesul pentru criptomonede în rândul anagajaților. Coinbase, de exemplu, oferă opțiunea de plată a salariilor în Bitcoin, dar mai puțin de jumătate dintre angajați au optat pentru această facilitate.

Compania GMO Internet Group din Japonia a anunțat de asemenea în februarie 2018 că angajații vor avea posibilitatea să își primască salariile în Bitcoin.

Freelancing plătit în criptomonede

Cei mai mulți angajați care optează pentru plata în criptomonede sunt cei de tip freelance. Site-ul Earn.com, de exemplu, oferă opțiunea de plată în Bitcoin pentru activități project-based.

Per ansamblu, plata salariilor în Bitcoin este în prezent foarte limitată. Este de așteptat ca în viitor, însă, această opțiune să devină mai căutată.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Plata salariilor în Bitcoin, o opțiune pentru angajatori Plata salariilor în Bitcoin, o opțiune pentru angajatori Reviewed by cryptonews on februarie 25, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.