Injumatatirea recompensei blocului Bitcoin va stimula creșterea prețului

Traderul “Moon Overlord” a sugerat că, având în vedere performanța istorică a criptomonedelor majore, injumatatirea recompensei de bloc la Bitcoin, Litecoin și Ethereum ar putea permite celor trei active digitale să se redreseze puternic pe termen mediu.

Evenimentul va avea loc în mai 2020. Din punct de vedere istoric, prețurile au crescut cu un an înainte de așa numita ”halving”.

De ce injumatatirea ar putea afecta prețul Bitcoin

Dupa cum am mai scris la GoanadupaBitcoin, injumatatirea recompensei, asa numitul halving, este cel mai mare eveniment cripto.

După injumatatirea  din 2012, a fost nevoie de două luni pentru efectul asupra prețului să se simtă. La momentul respectiv, Bitcoin a inițiat o mișcare care a propulsat prețul de la 12 dolari la 142 dolari. În 2016, efectul Bitcoin halving a avut loc mult mai rapid, în doar o lună. Prețul a început să crească de la 582 dolari și a ajuns până la 20.000 de dolari in decembrie 2017.

Datorită numărului fix de Bitcoin disponibili, doar 1% ar putea avea vreodată mai mult de 0,28 BTC.
Un fost director al produselor Google, Steve Lee, a explicat:

”Dacă dețineți 0,28 BTC și HODL, puteți fi siguri că nu mai mult de 1% din populația actuală din lume poate deține vreodată mai multe BTC decât tine. O investiție modestă de 976 de dolari astăzi vă poate asigura că sunteți un erou de 1% într-o viitoare lume Bitcoin.”

Pe măsură ce BTC se apropie de maximul de 21 milioane, recompensa de bloc oferită minerilor care verifică tranzacțiile din rețea scade pentru a reduce cantitatea de BTC generată de rețea.

Mulți analiști cred că efectul este deja valabil, deoarece este anticipat de investitori cu ani înainte, înainte de a se întâmpla.

Alții susțin că halving-ul Bitcoin și Litecoin și scăderea cu 33% a recompensei blocului lui Ethereum ar putea crea un impuls ascendent pe piața cripto.

“LTC se reduce la jumătate în luna august a acestui an și ETH își reduce recompensa cu 33% în februarie. Bitcoin se va reduce la jumătate în 475 de zile, undeva in iunie 2019. Reducerea recompenselor blocurilor sunt evenimentele cu efect ascendent asupa prețului din istoria cripto. Este timpul să acordăm atenție și să începem să acumulăm”.

Evoluția pieței până la eveniment

Dacă injumatatirea începe să aibă un impact asupra prețului BTC începând cu luna mai 2019, așa cum se așteaptă unii comercianți, intervalul de timp va coincide cu previziunile analiștilor precum Willy Woo. Acesta prevede recuperarea pieței cripto în a doua jumătate a anului 2019.

De-a lungul ultimelor trei luni, cu excepția unor excepții precum Binance Coin și TRON, majoritatea activelor cripto au înregistrat o performanță slabă atât față de BTC, cât și față de USD.

BTC a avut succes în apărarea nivelului de rezistenta de 3.000 de dolari în ultimele doua luni. Minima la 12 luni este 3.122 dolari, atinsa in urma cu opt saptamani.

Pe termen scurt, pentru a preveni o scădere suplimentară sub nivelurile esențiale de sprijin, este necesar ca activele cripto majore să rămână stabile.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Injumatatirea recompensei blocului Bitcoin va stimula creșterea prețului Injumatatirea recompensei blocului Bitcoin va stimula creșterea prețului Reviewed by cryptonews on februarie 04, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.