Facebook: pro și contra descentralizare

Fondatorul și CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg a discutat ramificațiile descentralizării și a tehnologiei blockchain în utilizarea rețelelor sociale. Remarcile au fost făcute într-un interviu acordat profesorului de drept de la Harvard, Jonathan Zittrain.

Discuția s-a referit la subiecte precum viitorul tehnologiei și al societății și a abordat subiectul descentralizării și al tehnologiei blockchain.

Zuckerberg a subliniat că, deși procesele “relativ computaționale intense” ale tehnologiei descentralizate ar putea fi în cele din urmă depășite, există și implicații morale.

“Cred că întrebările mai interesante nu sunt fezabilitate pe termen scurt, dar sunt întrebările filosofice ale beneficiilor pe care un astfel de sistem le poate aduce”,

a spus Zuckerberg.

El a afirmat că un sistem descentralizat poate oferi utilizatorilor un control mai mare asupra datelor lor, dar ar putea conduce la un abuz mai mare. Practic, descentralizarea oferă posibilități reduse de control asupra acțiunilor cu efect negativ:

“Oamenii au în mod legal o așteptare de la noi [Facebook] că vom face tot ce putem pentru a opri teroriștii să recruteze indivizi sau să împiedicăm exploatarea copiilor”.

Un sistem centralizat oferă mai mult control și opțiuni de acțiune împotriva unor astfel de activități.

Zuckerberg a spus că un exemplu al modului în care compania se îndreaptă spre o structură mai descentralizată este oferirea de servicii de criptare în serviciile sale de mesagerie. El a subliniat avantajele criptării, precum confidențialitatea și securitatea, dar a subliniat în continuare importanța siguranței publice.

Facebook interesat de blockchain

Fondatorul rețelei sociale a menționat că Facebook analizează opțiunile de utilizare a tehnologiei blockchain în gestionarea datelor utilizatorilor. Ideea este de a oferi acestora control asupra modului în care datele lor sunt distribuite:

“În principiu, informațiile personale pot fi stocate într-un anumit sistem descentralizat. Astfel aveți posibilitatea de a vă conecta în diverse locuri fără a trece printr-un intermediar.”

La inceputul lunii, Facebook a achizitionat start-up-ul blockchain, Chainspace. Acesta a fost fondat de cercetători de la University College London și se ocupă de problemele de scalabilitate a blockchain.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Facebook: pro și contra descentralizare Facebook: pro și contra descentralizare Reviewed by cryptonews on februarie 21, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.