SWAZM – infrastructura blockchain care suportă milioane de tranzacții pe secundă

De la apariția Bitcoin din 2009, tehnologia blockchain a reușit să propună modele inovatoare pentru o serie vastă de industrii. Astfel, reducând costuri și optimizând experiența clientului final. Însă cea mai mare provocare pentru a realiza un impact la scară societală rămâne scalabilitatea tehnică a infrastructurii blockchain pe care respectivele aplicații descentralizate o utilizează.

Acest lucru este pe cale să se schimbe. Un start-up românesc, SWAZM, a reușit să dezvolte o infrastructura blockchain care suportă milioane de tranzacții pe secundă. Putem observa în demo-ul de mai jos, rețeaua atingând 3 milioane de operații pe secundă.


Secretul celor de la SWAZM?
Consensul rețelei nu se bazează pe POW ci pe o serie de algoritmi care verifică consistența operațiunilor și integritatea rețelei. Această alegere nu este justificată doar tehnic ci și ca filosofie. Istoric, POW a fost utilizat pentru a putea oferi încredere între membrii unei rețele de necunoscuți. Această soluție nu este însă scalabilă. Conduce la risipă de energie electricăși putere de calcul, care ar putea fi utilizată pentru operațiuni practice.  (la finele lui 2018, minarea Bitcoin era responsabilă de 0.5% din consumul global de energie)

Însă SWAZM nu este doar un registru distribuit, ci o suită de tehnologii interconectate. Au scopul de a oferi o soluție la cheie pentru scalarea oricărui proiect descentralizat. Utilizând tehnologii de descentralizare a stocarii și puterii de calcul, SWAZM își propune să realizeze o piață digitală de putere de calcul unde fiecare resursă informatică neutilizată să poată fi pusă la dispoziția celor care au nevoie de ea, oferind dezvoltatorilor accesul la o alternativă mai ieftină și mai performată comparativ cu soluția cloud tradițională.

Tokenul omonim al rețelei va fi astfel însuși puterea de calcul tokenizată, un pas pe care echipa de dezvoltare îl consideră natural în era informațională în care trăim.

Performanțele tehnologiei au atras deja primii clienți. Proiectul românesc de tranzacționare peer-to-peer a energiei Restart Energy Democracy adoptând deja infrastructura SWAZM.

Planurile de viitor ale echipei SWAZM împlică dezvoltarea unui cadru de tip IaaS (Infrastructure as a service) pe care dezvoltatorii de aplicații distribuite să poată lansa orice proiect, indiferent de limbajul de programare folosit, oferind un potențial de scalare, flexibilitate și compatibilitate cross-chain nemaiîntâlnit, în timp ce pentru utilizatorii casnici având la dispoziție posibilitatea de a de a monetiza timpii morți de pe propriul laptop.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
SWAZM – infrastructura blockchain care suportă milioane de tranzacții pe secundă SWAZM – infrastructura blockchain care suportă milioane de tranzacții pe secundă Reviewed by ddd on ianuarie 11, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.