Satoshi Way – curs de pregatire cripto in Ucraina

Sectorul de afaceri cripto din Ucraina s-a decis sa ajute la rezolvarea deficitului dezvoltatorilor din domeniu. Asociatia din industrie impreuna cu mai multe organizatii educationale, au facut front comun pentru a organiza un curs profesional. Acesta urmareste educarea elevilor in zona cripto.

Situatie WIN-WIN pentru toti participantii
Printre companiile din spatele proiectului se numara Asociatia Blockchain din Ucraina(BAU) si Ukrainian National IT Factory (UNIT).  Acestea au lansat deja primul curs in care pentru urmatoarele patru luni vor fi pregatiti un grup de 30 elevi. Vicepresedintele BAU, Vitali Bulychev a comentat:

Scopul initiativei este de a pregati specialisti in industria cripto. Aceasta este una din putinele nise care ofera oportunitati de monetizare a cunostintelor.

Bulychev a menționat, de asemenea, că în Ucraina “exista tineri care doresc sa invete si exista oameni care detin multe informatii despre tehnologie”. In opinia lui este o “Situatie WIN-WIN pentru toti participantii”.

Cursul “Satoshi Way” pentru pregătirea dezvoltatorilor Cripto în Ucraina
Programul educational a fost realizat cu ajutorul companiilor din spatiul cripto ucrainean. Distributed Lab, Pandora Boxchain, Kuna Exchange au participat la crearea unui produs pee-to-peer in care nu va fi nevoie de profesori.

Cursul de patru luni va fi divizat in doua etape. Prima parte se numeste “Satoshi Way” si este despre Bitcoin si tehnologia Blockchain. A doua parte se numeste “Post – Satoshi Era” care inglobeaza toate tehnologiile, cat si dezvoltarea lor, care au aparut dupa Bitcoin.

Pe parcursul cursului, elevii vor invata cum sa creeze portofele digitale si contracte inteligente folosind tehnologia blockchain. La finalizarea programului, participanții vor avea expertiza și abilitățile necesare pentru a-și dezvolta propriile soluții de tip blockchain.

Legislatia cripto in Ucraina
In ciuda faptului ca are un sector cripto bine dezvoltat, Ucraina nu este pe punctul de a adopta un statut legal pentru aceasta noua nisa. O serie de propuneri au fost depuse in parlamentul tarii incepand cu toamna anului 2015, dar si in prezent legislatia este in asteptarea aprobarii.

In octombrie 2018 a fost depusa o noua propunere din partea Ministerului Dezvoltarii Economice si Comert. Aceasta sustine ca Ucraina ar trebui sa legifereze intregul ecosistem cripto in urmatorii 3 ani.

Potrivit unui raport publicat in decembrie 2018, se estimeaza ca ucrainenii tranzactioneaza active cripto in valoare de 775 milioande de dolari.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Satoshi Way – curs de pregatire cripto in Ucraina Satoshi Way – curs de pregatire cripto in Ucraina Reviewed by ddd on ianuarie 22, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.