Reorganizări în conducerea Bitmain

Presa chineză a relatat că în această perioadă va avea loc o reorganizare a conducerii companiei Bitmain. Fondatorii Jihan Wu și Micree Zhan Ketuan vor renunța la funcțiile lor, dar își vor păptra puterea de decizie. Postul de CEO urmează să fie preluat de directorul de dezvoltare Wang Haichao. Aparent, acesta a început deja să preia o parte dintre responsabilitățile postului.

Reprezentanții Bitmain nu au confirmat oficial aceste mișcări de personal. Insa zvonurile cu privire la schimbările de management circulă de câteva săptămâni. Gigantul producător de hardware de minare cripto Bitmain s-a confruntat cu dificultăți în ultimele luni. În ultima jumătate a lui 2018, compania a înregistrat pierderi semnificative, datorate în mare parte strategiei adoptate.

Investiția lui Bitmain în Bitcoin Cash (BCH) s-a transformat într-un eșec semnificativ
Compania a fost unul dintre principalii susținători ai Bitcoin Cash de-a lungul timpului și deține 30% din capitalul propriu în criptomonede. Conducerea Bitmain a optat să vândă majoritatea Bitcoin deținut pentru pentru a cumpăra Bitcoin Cash (BCH). La sfârșitul lui martie 2018, se apreciază că dețineau peste un milion de BCH. Prețul Bitcoin Cash a fost de 2.500 de dolari la sfârșitul lui 2017. Asta corespunde cu o investiție totala de 2.1 miliarde de dolari.

Din moment ce Jihan Wu a fost un susținător avid al criptomonedei, este posibil să fi optat să păstreze BCH după hard fork-ul din 15 noiembrie. Practic, asta ar însemna că în două luni compania a pierdut 2 miliarde de dolari.

Potențialele pierderi din investiția Bitcoin Cash (BCH) de la Bitmain depășesc cu mult profitul de 952 milioane de dolari raportat în 2017. Acesta fiind probabil cel mai bun an pentru companie.

Declinul industriei miniere
Scăderile generale de preț ale criptomonedelor au provocat reducerea profiturile obținute din vânzarea echipamentelor miniere Bitmain.

Rata de hash din rețeaua Bitcoin atinsese 60 EH/s în august 2018. Până în decembrie, a scăzut la 32 EH/S. Această evoluție a fost provocată de înciderea în masă a fermelor de minare din lipsă de profit. Scăderea de preț a BTC din acest an a făcut foarte dificilă minarea în contextul în care trebuie acoperite costurile de funcționare.

Este extrem de probabil ca această situație să se mențină și în următoarele luni. Pentru Bitmain, asta înseamnă că vânzările de hardware vor fi foarte reduse – iar acest produse sunt principalul lor obiect de activitate.

Listarea pe bursă (IPO) planificată în luna septembrie nu a mai avut loc
Grupul din Beijing a depus documentația necesară pentru pentru a se lista pe bursa din Hong Kong la sfârșitul lunii septembrie. Intenția era să obțină cel puțin 500 de milioane de dolari. Suma necesara pentru a obține o evaluare totală de 18 miliarde de dolari.

Potrivit documentelor publicate de Financial Times, în septembrie 2018, compania era evaluată la doar 1 miliard de dolari.

Ulterior, Bitmain a fost nevoit să ajusteze cifrele cu privire la profiturile preconizate, ceea ce nu a fost un semn încurajator. Ultimele anunțuri ale bursei din Hong Kong nu oferă speranțe pentru un IPO.

Semnalele au apărut deja: în urmă cu două săptămâni, Bitmain a anunțat că este posibil să concedieze aproape jumătate de angajați. În decembrie, ei au închis biroul de dezvoltare din Israel și au concediat cei 23 de angajați de acolo.

În acest context, nu este o surpriză că Bitmain a optat pentru o schimbare de leadership. Compania a început ca o poveste de succes masivă pentru industria cripto, însă strategia lui Wu și Zhan în 2018 aprope că a distrus-o.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Reorganizări în conducerea Bitmain Reorganizări în conducerea Bitmain Reviewed by ddd on ianuarie 11, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.