Numărul de investitori cripto s-a dublat, în ciuda prețurilor în scădere

Cu toate că piața cripto a scăzut cu 80-90% în 2018, numărul de investitori cripto crește. Potrivit Centrului Cambridge pentru Finanțe Alternative, numărul investitorilor s-a dublat în ultimii 2 ani. De la 18 milioane în 2017, aceștia sunt în număr de 34 de milioane, la ora actuală.

Unul dintre motivele pentru care Bitcoin se va aprecia este faptul că acesta în curând se va tranzacționa mult mai ușor. Nasdaq a anunțat că va continua cu planurile de listare a Bitcoin futures, în primul trimestru din 2019.

Acesta este un avantaj însemnat pentru Bitcoin. Este și mai însemnat pentru Nasdaq care va culege roadele volumului crescut de tranzacționare pentru numărul crescut de investitori cripto.

Valoarea unei monede este legată de utilizarea ei
Unii critici ai criptomonedelor, în special oficialii guvernamentali, susțin că “nu au valoare intrinsecă și ar trebui să ajungă la zero”.

Unul dintre conceptele de bază ale economiei este că valutele nu se definesc prin “valoare intrinsecă”. Dacă ar fi așa, o bancnotă de o sută de dolari ar avea valoarea de un cent. Un cont bancar de 10 milioane de dolari ar avea valoarea de doar jumătate de secundă de care este nevoie să îl ștergi.

O monedă va avea valoare dacă este acceptată și utilizată de o comunitate. Aceasta trebuie să includă persoane fizice, întreprinderi, instituții financiare, guverne și altele.

În plus, o monedă ar trebui să aibă un fel de aplicație fundamentală care să permită rularea ei, așa numita ”ancoră de valoare”. Acesta este un punct de pornire de la care se poate construi o întreagă economie.

Deci, indirect, valoarea unei monede este ancorată de activitatea economică a oamenilor care o folosesc.

Este timpul ca, criticii să conștinetizeze ce se întâmplă cu adevărat în lumea cripto. În loc să se gândească la aceste platforme ca la simple rețele de plată, trebuie să fie privite ca națiuni virtuale cu legături cu lumea economică reală care ancorează valoarea lor.

Să presupunem că mii de întreprinderi se alătură acestei națiuni virtuale. Să presupunem că va crește încât criptomonedele să poată fi folosite pentru a obține aproape tot ceea ce ai nevoie pentru viața ta de zi cu zi:

Să cumpere acțiuni în companii private listate exclusiv la bursa sa.
Pentru a rezerva o cameră de hotel sau pentru a cumpăra un apartament.
Să cumpere produse alimentare direct de la producători fără intermediari.
Chiar și pentru a cumpăra aur.
Acesta este viitorul pe care îl construiesc criptomonedele. Nu este un drum ușor, dar au fost deja făcuți primii pași. Este normal ca numarul de investitori cripto sa creasca.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Numărul de investitori cripto s-a dublat, în ciuda prețurilor în scădere Numărul de investitori cripto s-a dublat, în ciuda prețurilor în scădere Reviewed by ddd on ianuarie 11, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.