Ford: Blockchain poate lupta împotriva exploatării copiilor

Gigantul auto Ford a intrat într-un parteneriat cu Huayou Cobalt, LG Chem și IBM pentru construirea unei platforme blockchain. Aceasta este concepută pentru monitorizarea transportul de cobalt din Republica Democrată Congo. Scopul inițiativei este de a combate exploatarea copiilor pentru munca în minele ce aprovizionează fabiricle Ford.

Ford și IBM monitorizează minele de cobalt
Proiectul va fi manageriat de RCS Group folosind platforma blockchain IBM pentru monitorizarea aprovizionării de cobalt utilizat în producția bateriilor litiu-ion. Mișcarea vine într-un moment în care și alte industrii de materii prime explorează tehnologia blockchain pentru monitorizarea aprovizionării.

Scopul final este de a urmări în mod eficient lanțul de aprovizionare cu minerale provenite din zone de conflict sau unde este implicată munca infantilă.

Dificultăți în monitorizarea metalelor
Metalele prezintă o provocare pentru monitorizarea aprovizionării deoarece în cele mai multe cazuri se obțin prin topire. Acest lucru face ca identificarea sursei de proveniență să fie aproape imposibilă.

IBM încearcă să utilizeze AI în analiza chimică pentru a identifica originea geografică a cobaltului. Astfel se poate evita amestecul cobaltului „pur” cu cel „impur”, provenit din surse suspecte.
Provocarea de a sanitiza lanțul de aprovizionare al cobaltului este în special importantă pentru că bateriille litiu-ion devin mai necesare în industria vehiculelor electrice.

Potrivit RCS, dificultățile prezentate de minerii particulari – cei neînregistrați – se vor putea depăși aducându-i într-o rețea blockchain cu participanți autentificați. Astfel se poate obține o imagine a tuturor minerilor și a resursei pe care o minează.

Directorul general IBM, Manish Chawla al Global Industrial Products a spus:

„Nu există o metodă 100% precisă, dar pentru a putea avansa, trebuie să creștem acuratețea proceselor.”

Blockchain este folosit și pentru monitorizarea circuitului diamantelor
În octombrie 2018, Alrosa, al 2-lea cea mai mare companie de extragerea a diamantelor, s-a alăturat Tracr. Acesta este un sistem de monitorizare bazat pe blockchain creat de gigantul de extragere a diamantelor De Beers Group.

La fel ca proiectul Ford, Tracr a fost creat pentru a asigura că diamantele provenite din țări sărace din Africa de Vest și Centrală, nu provin din zone de conflict. Extacția și comercializarea de diamante a fost frecent folosită pentru finanțarea insurgenților locali și prelungesc indirect conflictele armate.

La fel ca mineritul metalelor rare, mineritul diamantelor implică muncă infantilă în unele părți din Africa. Implementarea soluțiilor IoT tracking și blockchain încearcă să combată aceste probleme.

Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Ford: Blockchain poate lupta împotriva exploatării copiilor Ford: Blockchain poate lupta împotriva exploatării copiilor Reviewed by ddd on ianuarie 17, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.