Dinozaurii de la Davos – Huw van Steenis nu este ingrijorat de Bitcoin

Bancile traditionale nu sunt ingrijorate de cripto, deoarece nu trec testele fundamentale ale serviciilor financiare. Aceasta este evaluarea lui Huw van Steenis, consilierul guvernatorului Bank of England, Mark Carney.

Van Steenis afirma ca bancile traditionale incearca mereu sa inlature competitia generata de noile tehnologii, dar el nu pierde timp cu criptomonede ca si Bitcoin.

Van Steenis: Piata cripto este ceva foarte mic
“Nu sunt ingrijorat de criptomonede. Acestea nu reusesc sa treaca testele de baza ale serviciilor financiare”, spune Van Steenis pentru Blooberg. “Nu sunt o buna unitate de schimb, nu au valoare si sunt lente”, adauga Steenis. Aceste observatii sunt facute in Davos, Elvetia, unde se desfasoara saptamana aceasta Forumul Economic Mondial din 2019


Atitudinea lui Van Steenis fata de bitcoin oglindeste sentimentele anti-cripto ale analistului financiar Gary Shilling. Dupa cum a raportat CCN, firma de investitii a lui Shilling a deschis short pe Bitcoin afirmand ca este “un fel de mare schema Ponzi”.

“Bitcoin nu reuseste ca moneda, deoarece nu este un depozit de valoare sau un mijloc de schimb”

adauga Shilling.

Cand a fost intrebat daca Bitcoin ramane la putere, Huw van Steenis a recunoscut ca institutiile financiare vechi sunt mereu vigilente in ceea ce priveste avantajul competitiv. Dar, deocamdata, nu crede ca Bitcoin sau orice alta criptomoneda este o provocare viabila pentru dominatia marilor banci.

“Bancile traditionale incearca sa contracareze aceste noi tehnologii, dar criptomonedele nu sunt pe lista mea de ingrijorare”

Prioritatea principala a lui Steenis este sa asigure ca Regatul Unit va fi un “centru vibrant” pentru fintech in urmatorii 5-10 ani.

Guvernatorul BOE: Cripto nu reprezinta o amenintare pentru economia globala
Mark Carney, Guvernatorul BOE, a declarat in martie 2018 ca industria cripto nu ameninta stabilitatea economiei globale. Acesta declaratie a fost facuta intr-o scrisoare adresata ministrilor de finante ai G20 si guvernatorilor bancilor centrale.
Carney a mentionat ca tehnologiile inovatoare care stau la baza criptomonedelor ar putea sustine economia globala daca sunt aplicate in mod corespunzator.

Evaluarea intiala a Consiliului pentru Stabilitate Financiara(FSB) este ca activele cripto nu prezinta riscuri pentru stabilitatea financiara globala. Aceasta deoarece piata cripto este mica fata de sistemul financiar traditional. Chiar si in varful din decembrie 2017, valoarea pietei cripto globale a foat mai mica decat 1% din PIB-ul mondial.

In ciuda opozitiei lui Steenis, unii parlamentari britanici au opinii diferite.

Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Dinozaurii de la Davos – Huw van Steenis nu este ingrijorat de Bitcoin Dinozaurii de la Davos – Huw van Steenis nu este ingrijorat de Bitcoin Reviewed by ddd on ianuarie 22, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.