Autoritățile din Australia iau măsuri împotriva unui promoter Bitconnect

Saga schemei Ponzi Bitconnect continuă, de data aceasta în Australia. Curtea Federală a decis să ia măsuri împotriva unuia dintre promoterii proiectului, John Bigatton. Acesta figurează ca director și acționar în cadrul companiei BitConnect International Plc. Biggaton este de asemenea și singurul reprezentant oficial al Bitconnect Australia.

Autoritatea de supraveghere corporativă australiană a solicitat înghețerea averii acestuia. În plus, Curtea Federală a decis și să îi interzică să părăsească țara. Presa locală a raportat că procedurile au fost inițiate încă din luna decembrie.

În prezent, Bigatton este obligat să releve toate conturile bancare deținute și toate bunurile digitale deținute.

Soția lui Bigatton, promoter Bitconnect, a dispărut încă din luna martie 2018
Una dintre companiile ale cărei fonduri au fost înghețate a fost JB Investment Management. Directorul și acționarul unic al acesteia era Madeline Bigatton, soția acestui promoter Bitconnect.

Madeline Bigatton a dispărut încă din luna martie 2018, iar presa locală susține că soțul său nu a fost implicat în această decizie. Aparent, autoritățile australiene au decis să nu își asume riscul ca John Bigatton să facă un demers similar.

Bitconnect, o înșelătorie în valoare de 2.6 miliarde de dolari
În luna ianuarie a anului trecut, SEC a emis o hotărâre de încetare a activității împotriva Bitconnect pentru vânzarea de securities fără licență. La momentul respectiv, zvonurile că era vorba despre o schemă Ponzi abia luau avânt.

În aceeași lună, autoritățile de reglementare din Carolina de Nord au luat măsuri similare. Compania și-a închis oficial platforma de creditare și exhchage-ul cripto, provocând scăderea valorii tokenului BCC cu 87%.

În același timp, o mare parte dintre investitori au intentat un proces de acțiune împotriva Bitconnect. Ei au solicitat despăgubiri pentru pierderile suferite după închiderea activității. Printre motivele invocate se numără faptul că proiectul este o schemă Ponzi, iar tokenurile BCC erau securities neînregistrate.

Scandalul s-a extins rapid în toată lumea. În total, se estimează că investitorii Bitconnect au pierdut peste 2.6 miliarde de dolari.

O astfel de actiune ar trebui luata si in Romania impotriva promoterilor Onecoin. Si aici se poate spune ca investitorii romani au pierdut peste 200 de milioane de euro.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Autoritățile din Australia iau măsuri împotriva unui promoter Bitconnect Autoritățile din Australia iau măsuri împotriva unui promoter Bitconnect Reviewed by ddd on ianuarie 09, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.