Allianz Global Investors – Directorul executiv Andreas Utermann cere interzicerea criptomonedelor

Andreas Utermann, directorul executiv și ofițerul-șef de investiții al Allianz Global Investors susține că monedele virtuale trebuie interzise de către autoritățile de reglementare.

Declarația a fost făcută cu ocazia unui cadru de discuții cu privire la sistemul financiar la Londra. La întâlnire a participat și Andrew Bailey, directorul Autorității de Conduită Financiară a Marii Britanii (FCA).

Utermann a susținut:

„Ar trebui să interziceți [criptomonedele] deoarece mulți oameni  și-au pierdut economiile în urma prăbușirii piețelor cripto. Eu personal sunt surprins că autoritățile de reglementare încă nu au luat această măsură.”

Andrew Bailey, care are și rolul de director executiv al Băncii Centrale a Angliei a apreciat că declarațiile lui Utermann sunt „destul de dure”. El a afirmat de asemenea că monedele digitale „nu au valoare intrinsecă”.

Bailey a subliniat că autoritatea de reglementare britanică „urmărește îndeaproape” evoluția sectorului cripto, inclusiv pe cea a ICO-urilor.

FCA a format la începutul anului un grup de lucru însărcinat cu „dezvoltarea politicilor și percepției din jurul criptomonedelor și a tehnologiilor blockchain”. Grupul evaluează impactul și potențialele beneficii pe care tehnologiile le pot aduce. De asemenea, urmărește să determine ce fel de reglementări ar fi necesare bazându-se pe rezultatele analizelor efectuate.

Luna trecută, autoritatea de reglementare a declarat că ia în considerare interzicerea unor instrumente financiare derivate bazate pe cripto. Justificarea a fost că

investitorilor le sunt vândute „produse derivate, complexe și volatile” printr-o „o piață cu probleme de integritate în substrat.”

De la începutul anului piețele cripto au avut un declin accentuat, prețurile prăbușindu-se la nivel global. Bitcoin de exemplu a căzut de la valorile maxime de aproximativ $20.000, atinse în decembrie 2017, la 3.400$ la ora actuală.

Diferența înregistrată în acest interval este de mai bine de 80 de procente. O mare parte dintre investitorii care au intrat pe piață în ultima parte a lui 2017 au înregistrat pierderi semnificative.


Sursa : https://goanadupabitcoin.ro/
Allianz Global Investors – Directorul executiv Andreas Utermann cere interzicerea criptomonedelor Allianz Global Investors – Directorul executiv Andreas Utermann cere interzicerea criptomonedelor Reviewed by ddd on decembrie 13, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.