Studiu: industria criptovalutară se află pe marginea fiasco-ului

Compania Juniper Research a publicat un studiu intitulat "Viitorul criptovalutelor: tendințele și provocările Bitcoinului și Altcoinurilor 2018-2023", care afirmă că piața digitală se află pe punctul de a fi un dezastru. Unele rezumate ale cercetării sunt conduse de Bloomberg.

Autorii materialelor indică faptul că volumul mediu zilnic de tranzacții al primei criptomonede a scăzut de la 360 mii la sfârșitul anului 2017 la 230 mii în septembrie 2018. În același timp, valoarea totală a dolarului din valoarea transferată în blockchainul Bitcoinului pentru această perioadă a scăzut de la 3,7 miliarde dolari la 670 milioane dolari.

În același timp, analiștii remarcă faptul că, în primul trimestru, s-au transferat fonduri în valoare de peste 1,4 trilioane de dolari prin intermediul tranzacțiilor criptovalutare. În același timp, anul trecut, această valoare a fost mai mică de 1,7 trilioane de dolari. Cu toate acestea, în al doilea trimestru al acestui an, această cifră a scăzut cu 75%, iar capitalizarea bursieră a atins nivelul sub 355 miliarde dolari. În prezent, valoarea totală a activelor digitale reprezentate pe piață este de 216 miliarde de dolari.

„Pe baza activității observate în prima jumătate a trimestrului al treilea, Juniper estimează o reducere cu 47% a volumului de tranzacții pentru sfârșitul acestei perioade”, spun cercetătorii.

În plus, analiștii de la Juniper Research au subliniat faptul că criptovalutele nu s-au dovedit a fi o alternativă la sistemul financiar global, în contextul confruntării în creștere a comerțului dintre China și SUA, precum și a problemelor legate de Brexit.
Studiu: industria criptovalutară se află pe marginea fiasco-ului Studiu: industria criptovalutară se află pe marginea fiasco-ului Reviewed by cryptonews on octombrie 10, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.