FinCEN: Iranul folosește criptovalutele pentru scopuri ilegale și eludarea sancțiunilor

Noua recomandare adresată companiilor americane de la reprezentanții rețelei de combatere a crimelor financiare (FinCEN) afirmă că, cu ajutorul criptovalutelor, guvernul iranian pune în pericol sistemul financiar global.

FinCEN a declarat că, în fiecare an, în scopuri "dăunătoare", rezidenții iranieni efectuează tranzacții cu bitcoin în valoare totală de 3,8 milioane de dolari. Potrivit documentului departamentului, monedele virtuale permit și guvernului să ignore sancțiunile economice.

Autoritatea de reglementare a remarcat faptul că companiile americane de afaceri, inclusiv platformele criptovalutare, "trebuie să analizeze registrele blockchainului pentru activități care pot veni din Iran".

FinCEN a subliniat că, în ciuda încercărilor băncii centrale a Iranului de a proteja instituțiile financiare locale de tranzacționarea cu criptovalute, entitățile juridice și companiile au acces neîngrădit la site-urile americane și la bursele de tip p2p.

În acest sens, autoritatea de reglementare a reamintit importanța utilizării unor măsuri îmbunătățite pentru a respecta cerințele privind sancțiunile.
FinCEN: Iranul folosește criptovalutele pentru scopuri ilegale și eludarea sancțiunilor FinCEN: Iranul folosește criptovalutele pentru scopuri ilegale și eludarea sancțiunilor Reviewed by cryptonews on octombrie 12, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.