Bloomberg: investitorii instituționali intră pe piața criptovalutelor prin intermediul platformelor over-the-counter

Implicarea investitorilor instituționali în Bitcoin și alte criptovalute este la un nivel mai ridicat decât mulți observatori presupun. Acest lucru a fost menționat în comentariile experților din industria Bloomberg.

Astfel, șeful pentru trading de la Cumberland, divizia criptovalutară a companiei DRW din Chicago, Bobby Chao, spune că fondurile speculative și alte organizații financiare împrăștie investitorii individuali în tranzacții în valoare de 100.000 de dolari. Aceste achiziții se realizează în principal prin intermediul tranzacțiilor private efectuate pe platforme de tip over-the-counter.

În același timp, vânzătorii mari, inclusiv minerii, organizează din ce în ce mai mult vânzări regulate de monede, în loc să le mențină în speranța vânzării la un preț mai mare în timpul următorului raliu. În același timp, mulți mineri își creează propriile platforme foarte lichide prin care desfășoară operațiuni.

"Acest lucru sugerează că spațiul criptovalutelor devine din ce în ce mai profesionist. Zilele "Occidentului Sălbatic" sunt într-adevăr lucru din trecut ", a spus Bobby Cho.

Publicația citează datele dintr-un studiu realizat de TABB Group, conform căruia, în luna aprilie a acestui an, tranzacțiile de tip over-the-counter cu criptovalute au reprezentat între 250 și 30 de miliarde de dolari zilnic.

"Vedem o creștere de trei cifre în afacerile noastre de peste hotare. Acesta este un teritoriu de mare creștere ", a declarat CEO-ul Circle Internet Financial, Jeremy Allaire.

Potrivit datelor Digital Asset Research, volumele de tranzacționare OTC au scăzut împreună cu prețurile criptovalutelor, însă acestea nu au suferit la fel de mult ca și indicatorii similari ai bitcoin-burselor, care au scăzut cu 80% față de valorile de vârf.

În același timp, după cum a remarcat Bobby Cho, mulți investitori instituționali au intrat în criptovalute relativ recent, când volatilitatea a început să scadă.

"Este o volatilitate care a fost întotdeauna unul dintre principalele puncte de critică a criptovalutelor de către investitorii instituționali. Cu toate acestea, în ultimele 4-6 luni, piața se află într-o gamă foarte restrânsă și se pare că, în același timp, instituțiile financiare tradiționale încep să se simtă mai confortabil în acest spațiu ", a spus el.

Potrivit lui Cho, o treime din tranzacțiile lui Cumberland au reprezentat orele de deschidere ale piețelor asiatice. Companiile mari preferă instrumente de tip "over the counter" pentru a încheia tranzacții, deoarece aceștia pot fi de acord în prealabil cu prețul și nu trebuie să se teamă de fluctuațiile puternice ale ratei pe care tranzacțiile lor le pot declanșa.

"Dacă lichidă un activ, îl fac în afara bursei", a declarat Tom Flake, fondatorul companiei Bcause, care servește minerii la nivel instituțional.

În același timp, Sam Doctor, Director General al Fundstrat Global Advisers, a subliniat faptul că cumpărătorii mari merg adesea la platformele over-the-counter, deoarece bursele criptovalutare nu le pot oferi suficientă lichiditate.

Mai mult decât atât, minerii pot oferi cumpărătorilor mari ceva unic: așa-numitele bitcoinuri "virgine", care nu au fost niciodată folosite în scopuri discutabile, de exemplu pentru spălarea banilor. Potrivit fondatorului fondului de hedging Ikigai, Travis Kling, unii cumpărători sunt dispuși să plătească în plus până la 20% pentru astfel de monede.
Bloomberg: investitorii instituționali intră pe piața criptovalutelor prin intermediul platformelor over-the-counter Bloomberg: investitorii instituționali intră pe piața criptovalutelor prin intermediul platformelor over-the-counter Reviewed by cryptonews on octombrie 02, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.