Raportul BIS: Știri despre reglementare influențează puternic prețul Bitcoinului

Banca Reglementelor Internaționale (BIS) a publicat un raport în care afirmă că știrile despre reglementarea pieței criptovalutare continuă să afecteze în mod semnificativ prețurile banilor digitali."Deși se presupune că zona de lucru a criptomonedei se află în afara reglementării naționale, prețul, volumul tranzacțiilor și chiar utilizatorii înșiși depind de știrile de reglementare", au remarcat autorii raportului Rafael Auer și Steen Classens.

De exemplu, reprezentanții BIS au condus reacția pieței la refuzul SEC privind cererea fraților Winklwos de a crea Bitcoin-ETF. Apoi, în câteva minute prețul bitcoinului a scăzut cu 16%. O reacție similară a pieței a fost observată pe fondul unor măsuri mai stricte de reglementare a criptomonedei de către Agenția de Servicii Financiare din Japonia (FSA) în contextul combaterii spălării banilor.

Pentru a-și confirma tezele, BIS a prezentat grafice ale dinamicii prețurilor bitcoinului pe fondul evenimentelor corespunzătoare:

 Stânga - refuzul acordat fraților Winklewoss în lansarea "bitcoin-ETF", dreapta - înăsprirea corectă a măsurilor de reglementare de către FSA

Potrivit autorilor raportului, motivul pentru o astfel de influență puternică a știrilor asupra reglementării criptovalutelor este dependența banilor digitali de o varietate de instituții, inclusiv de bănci.
Raportul BIS: Știri despre reglementare influențează puternic prețul Bitcoinului Raportul BIS: Știri despre reglementare influențează puternic prețul Bitcoinului Reviewed by cryptonews on septembrie 25, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.