Volkswagen brevetează o blockchain-soluție pentru industria auto

Compania germană Volkswagen a solicitat un dispozitiv de brevetare care asigură comunicarea între vehicule printr-o rețea bazată pe blockchain, avertizând șoferul de potențiale coliziuni. Acest lucru este raportat de CCN.

Soluția se bazează pe schimbul de mesaje semnate criptografic care servesc la crearea unei rețele de vehicule pentru a preveni accidentele și pentru a controla traficul.

Fiecare astfel de mesaj conține un "pointer de hash" care indică locația în blockchainul în care sunt stocate informațiile relevante. După schimbul de date, un indicator al ultimului mesaj este semnat de fiecare participant și publicat în blockchain. Dacă contractul primit trebuie modificat, se adaugă încă un mesaj, iar procesul continuă.

Acest sistem poate fi potențial utilizat pentru manevrare, reconfigurare între benzi și depășire, care implică un risc ridicat pe șosea.

După cum se menționează în cererea de brevet, sistemul Vehicle-to-Vehicle presupune schimbul de mesaje între vehicule din motive de securitate. Cel mai adesea - pentru a avertiza șoferul despre o coliziune.

"Consecința avertismentelor sunt manevre comune care îmbunătățesc siguranța și eficiența utilizării rutiere", notează cererea de brevet.

Volkswagen nu este prima companie de automobile care a depus o cerere de brevet pentru un serviciu care utilizează blockchainul. În martie, că concernul pentru automobile, Ford Global Technologies, LLC, a raportat activitatea unui sistem de schimb de informații între vehicule bazate pe blockchain.
Volkswagen brevetează o blockchain-soluție pentru industria auto Volkswagen brevetează o blockchain-soluție pentru industria auto Reviewed by cryptonews on iulie 07, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.