Raport: Criptovalutele puțin probabil să atace băncile centrale

Potrivit reprezentanților Comisiei pentru afaceri economice și monetare din Parlamentul European, criptovaluta nu va fi capabilă să se opună puterii economice a băncilor centrale. Acest lucru este raportat de CoinDesk cu referire la documentul publicat de Oficiu.

Raportul susține că, în ciuda tranzacțiilor financiare "relativ sigure, transparente și rapide", criptoactivele nu reprezintă o amenințare pentru monedele naționale ale diferitelor țări din întreaga lume.

Analiștii din Centrul pentru Studii Socio-Economice din Varșovia remarcă faptul că criptovalutele au adus schimbări pozitive în lumea finanțelor. Astfel, datorită noilor active, tranzacțiile pot fi efectuate "la nivel global, fără a acorda atenție frontierelor de stat".

De asemenea, potrivit analiștilor, criptovalutele "răspund cererii reale de pe piață" și au potențialul de a deveni "bani privați cu drepturi depline" sau chiar un element durabil al economiei globale.

Cu toate acestea, cercetătorii subliniază că este puțin probabil ca criptovalutele să reprezinte o amenințare la adresa băncilor centrale și a monedelor naționale. De asemenea, este puțin probabil ca activele digitale să fie capabile să lichideze sistemele monetare stabilite, în special țările ale căror valute sunt populare la scară globală. Această teză este confirmată de faptul că, în prezent, capitalizarea totală a criptomonedei (257 miliarde dolari) este incomparabil de mică comparativ cu valoarea totală a principalelor monede în circulație.

Cu toate acestea, analiștii sunt convinși că "pot exista unele excepții". De exemplu, criptomonedele pot fi foarte populare în țările instabile din punct de vedere economic, cum ar fi Venezuela, reprezentând o alternativă la deprecierea rapidă a unităților monetare naționale.

Cercetătorii au exprimat, de asemenea, opinia că autoritățile de reglementare ar trebui să trateze criptomoneda, precum și alte instrumente financiare, precum și să ia în considerare potențialele riscuri asociate cu spălarea banilor, evaziunea fiscală și diverse activități ilegale.
Raport: Criptovalutele puțin probabil să atace băncile centrale Raport: Criptovalutele puțin probabil să atace băncile centrale Reviewed by cryptonews on iulie 01, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.