Kaspersky Lab: hackerii au furat 10 milioane de dolari în Ethereum cu ajutorul ingineriei sociale

Specialiștii în securitatea cibernetică de la Kaspersky Lab au descoperit că, în ultimul an, infractorii cibernetici au reușit să obțină mai mult de 21.000 de ETH prin ingineria socială, a afirmat compania într-un comunicat de presă.

Documentul spune că de la începutul anului 2018 escrocii care încearcă să fure criptomonede au provocat mai mult de o sută de mii de avertismente de la antivirusuri.

Cel mai mare risc este pentru ICO-investitori. Atacatorii utilizează site-uri de phishing și e-mailuri false pentru a forța victima să transfere criptomoneda în portofel. Astfel, reprezentanții proiectului ICO Switcheo au raportat că escrocii au furat mai mult de 25 mii dolari cu un cont fals pe Twitter.

O altă metodă populară de fraudă - "distribuirea criptovalutelor". Victimelor li se promite că o să le plătească o sumă mare de criptovalută după un timp dacă transferă o mică cantitate de active digitale în contul escrocilor.

Adesea, pentru furtul valutelor escrocii crează conturi false ale personalităților celebre, cum ar fi Ilon Mask sau fondatorul Telegramului Pavel Durov.

"Succesul infractorilor indică faptul că ei pot folosi slăbiciunile și dorințele victimei. Factorul uman a fost întotdeauna cea mai slabă legătură în securitatea informatică ", a declarat Nadezhda Demidova, analist principal la Kaspersky Lab.

Demidova observă, de asemenea, că șabloanele acțiunilor frauduloase evoluează în mod constant, iar protejarea lor nu este atât de simplă. În același timp, în opinia ei, sfera criptovalutei pentru criminali este foarte atractivă și profitabilă.
Kaspersky Lab: hackerii au furat 10 milioane de dolari în Ethereum cu ajutorul ingineriei sociale Kaspersky Lab: hackerii au furat 10 milioane de dolari în Ethereum cu ajutorul ingineriei sociale Reviewed by cryptonews on iulie 13, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.