Joseph Stiglitz: Bitcoinul există pe contul abuzului și a crimei

Anonimatul bitcoin-tranzacțiilor deschide ușa pieței criminale. Acest lucru a fost declarat de fostul economist-șef al Băncii Mondiale și laureat al Premiului Nobel, Joseph Stiglitz, scrie Financial News.

"Dacă doriți să creați un sistem bancar transparent, nu poate fi vorba despre o metodă de plată anonimă. Dacă deschideți o gaură numită bitcoin, atunci toată această activitate dură va trece prin ea. Și acest lucru niciun guvern nu poate permite ", a spus Stiglitz în vârsta 75 de ani.

În opinia sa, creșterea pe scară largă a criptoindustriei va conduce la o reglementare inevitabilă din partea autorităților, iar apoi vor deveni inutili.

"Cererea pentru bitcoin va dispărea dacă oamenii nu pot spăla banii și alte fraude din cauza controlului statului. Bitcoinul există din cauza abuzului ", - a declarat laureatul Nobel.

În ianuarie, economistul a spus că băncile ar trebui să se adapteze la sistemul de plăți electronice.

"Sunt sigur că SUA și alte țări ar trebui să introducă valute digitale pentru a urmări programele de corupție. Aș vrea să ne mutăm la sistemul de plăți electronice, dar acest lucru nu necesită bitcoinul ", a subliniat Stiglitz.
Joseph Stiglitz: Bitcoinul există pe contul abuzului și a crimei Joseph Stiglitz: Bitcoinul există pe contul abuzului și a crimei Reviewed by cryptonews on iulie 10, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.