Cercetarea: virușii-mineri au devenit mai populari decât troianii-extortioniști

Compania de securitate informatică Skybox Security a lansat un raport conform căruia o parte de viruși-mineri a depășit ponderea unor troieni-extorțiatori populare anterior. Este raportat că în prezent 32% din toate atacurile cibernetice sunt făcute de cripto-mineri, în timp ce virusurile extortionate ocupă doar 8% din piața "atacurilor informatice". Hackerii încorporează codul de software pe site-uri sau scriu viruși care utilizează resursele computerelor utilizatorilor pentru a extrage criptomoneda.

Cercetătorii acordă atenție, de asemenea, măsurii în care s-au schimbat tendințele din comunitatea criminalilor cibernetici: în a doua jumătate a anului 2017 coderii troienilor au reprezentat o treime din toate atacurile, iar virușii mineri - doar 7%.

"Minerii criptovalutari sunt un nou fenomen în criminalitatea informatică, dar devin din ce în ce mai populare. Atacatorii sunt atrași de rentabilitatea ridicată a acestei ocupații și de șansele scăzute de a fi prinși. Acesta este un port liniștit și profitabil pentru hackeri ", se spune în raport.

Experții Skybox Security notează un alt motiv pentru scăderea popularității virușilor-extortioniști. În opinia lor, acest lucru se datorează faptului că, chiar și după plata sumelor solicitate extortionatorului, datele erau adesea criptate. De asemenea, în lupta împotriva extortioniștilor, distribuirea programelor antivirus a ajutat de asemenea.
Cercetarea: virușii-mineri au devenit mai populari decât troianii-extortioniști Cercetarea: virușii-mineri au devenit mai populari decât troianii-extortioniști Reviewed by cryptonews on iulie 19, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.